DOPING SKANDALI U TENISU: Agasi, Mekinro, Hingis, Gaske...

Pre Viktora Troickog, zbog dopinga suspendovani nekadašnja najbolja igračica Martina Hingis i Francuz Rišar Gaske, dok su Andre Agasi i Džon Mekinro priznali korišćenje, ali nisu kažnjei

  • 1

Pre srpskog tenisera Vitkora Troickog u svetu tenisa bilo je još tri doping skandala. Najpoznatiji su Rišar Gaske, Martina Hingis i malo poznati Mariano Puerta, koji su suspendovani na dve godine.

Pre njih Andre Agasi i Džon Mekinro su priznali da su koristili nedozvoljene supstance, tačnije steroide, ali nikada nisu suspenovani.

Hingis, Gaske i Puerta su suspendovano zbog korišćenja droga i to kokaina i automatski su kažnjeni dve godine.

Martina Hingis je uhvaćena tokom takmičenja na Vimbldonu 2007. godine i pala je na kokain. Potrošila je 500.000 dolara na suđenje oko toga, a kada je ITF sud proglaso krivom nije uložila žalbu iako je tvrdila da je nevina. Posle kazne morala je da vrati sav novac koji je zaradila u periodu od kada je testirana.

Sa druge strane Gaske, koji je uhvaćen 2010 na Australijan openu, izjavio da se ljubio sa devojkom u noćnom klubu i da je tako droga ušla u njegov sistem. Ipak suspendovan je na dve godine.

Andre Agasi je u svojoj biografiji priznao da je koristio kristal metamfetamin 1997 ali je izbega suspenziju jer je naveo da je bio piće koje sadži odreženu dozu tog steroida.  Takođe, legendarni Džon Mekinro je izjavio da j uzimao steroide, ali da nije znao šta uzima, jer mu je doktor davao.

Za razliku od njih Trociki nije pao na doping testu već je izbegao doping kontrolu što se tretira isto.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LastHope

    26. jul 2013 | 09:14

    Nije pitanje ko se dopinguje vec koga uhvate na dopingu-nema vrhunskih rezultata bez dopinga,to je sarena laža za malu decu! Anabolici su cudo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA