TSS O SLUČAJU TROICKI: Nadamo se da je u pitanju nesporazum!

Teniski savez je u saopštenju za javnost podržao našeg tenisera i izrazio nadu da će kazna posle žalbe biti ukinuta ili smanjena

  • 0

Povodom suspenzije Viktora Troickog od strane ITF zbog navodnog izbegavanja doping kontrole, oglasio se i Teniski savez Srbije, koji je podržao našeg tenisera, uz uverenje da je u pitanju nesporazum, a ne zla namera. U saopštenju stoji:

PODRŠKA ZA VIKTORA

"Teniski savez Srbije je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu 2013. i sa velikom pažnjom i odgovornošću kako prema našem reprezentativcu Viktoru Troickom, tako i ITF-u i WADA sačekaće okončanje ovog procesa.

Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podneti žalbu u zakonski predviđenom roku.

Verujemo da naš reprezentativac, zbog stanja u kojem je bio posle meča velikog umora i opšte iscrpljenosti, nije u potpunosti razumeo uputsva predstavnika antidoping agencije, te sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi i sledećeg dana (što je Viktor i uradio).

NADAMO SE SMANJENJU KAZNE

Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi, te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.

Zbog toga što su oba testa, kako urina tako i krvi, bila negativna, smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije.

Takođe, želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova urina i krvi i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema.

Teniski savez Srbije će i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavaće sve akcije ADAS i WADA."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA