"Kurva iz Akrona" – Lebronu primerak s posvetom (VIDEO)

Skot Rab, autor "žitija" Lebrona Džejmsa, ostavio primerak na kućni prag sjajnog košarkaša

  • 0

"Kurva iz Akrona" – to je neka vrsta "žitija" jednog od najboljih košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa (27) u negativnom kontekstu. Knjigu je napisao sportski novinar i spisatelj jevrejskog porekla Skot Rab (59), koji živi u Klivlendu, gde je Džejms igrao sedam sezona pre prelaska u Majami pretprošle godine. Objavljena je u novembru.

Autor, iako ima 159 kg, nije bio lenj već je seo u kola da dostavi primerak Lebronu na njegov kućni prag. U Rabovoj posveti, sročenoj neposredno uoči dolaska pred kapiju, stoji: "Sa zahvalnošću za to što si mi dao povod da napišem knjigu". Primerak je preuzeo dežurni policajac na ulazu u Džejmsovo dvorište.

Rab je osvedočeni navijač klubova iz Klivlenda. Ima, recimo, tetovažu "Poglavica Vahu", koji je zaštitni znak Klivlend Indijansa, tima iz američke profesionalne bejzbol lige (MLB).

Zbog svoje strasti bio je ogorčen na Džejmsa kada je ovaj prešao u drugi klub. Poželeo mu je da doživi povredu koja će zauvek da ga odvoji od košarke. Na promociji knjige izjavio je:

- Znam zašto je prešao u Majami. Tamo će da nastavi da blista igrajući s ostalim košarkašima visoke klase i da daje povod medijima da ga veličaju. Niko tamo, međutim, neće da piše o njegovoj očajnoj igri u odlučujućim mečevima, izmišljenim bolovima u laktu, strahu da se prihvati odgovornost za neuspehe i o mnogim drugim stvarima koje nisu slatke. Nikada nisam ni smatrao da će Lebron da postane jedan od najomraženijih sportista na svetu.

U naslovu knjige pominje se Akron, jer je to Džejmsov rodni grad, koji se, kao i Klivlend, nalazi u američkoj saveznoj državi Ohaju.

Lebron je u Majami prešao kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor na šest godina za najveću moguću platu, koja je po pravilima lige dozvoljena NBA klubu. U Klivlendu su razočarani navijači palili njegov dres, postere s njegovim likom...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA