TRANSFERI & TRAČEVI: Soldado u Totenhemu, Bosingva u Trabzonu, Sančez se seli u Napoli! (VIDEO)

"Pevci" za Soldada daju oko 30 miliona evra i to je najviše što su ikog platili, Napolitanci se nadaju da Sančeza dovedu za 20 miliona. Korejanac Park vraća se u PSV, odakle je svojevremeno prešao u Mančester junajted

  • 0

Iako je prelazni rok u punom jeku, dani vikenda doneli su malo zatišje, bar kad su u pitanju potpisi. Medijska nagađanja ne jenjavaju, a i u Srbiji je prilično zanimljivo. Crvena zvezda i Partizan mogli bi da se upuste u još jednu bitku, napadač jermenskog Širaka Fofana zainteresovao je i crveno i crno-bele.

Ovo je izbor Telegrafa od po pet najzanimmljivijih dogovora i glasina tokom dana.

TRANSFERI

Roberto Soldado

Napadač Valensije prelazi u Totenhem pošto su se klubovi dogovorili, javljanju pojedini britanski i španski mediji. Tvrdi se da će "pevci" dati oko 30 miliona evra za 28-godišnjeg golgetera. To je najviše što je Totenhem ikada platio za nekog igrača, a španskom timu novac će dobro doći jer je u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Darko Bondžić

Dok Crvena zvezda i Partizan žele da angažuju napadača iz Obale Slonovače Ismalea Beka Fofanu, koji nastupa za Širak,  jedan srpski fudbaler otišao je put Jermenije. Darko Bondžić (19) iz Radničkog iz Nove Pazove potpisao je za Ararat, klub koji je po jednom bio prvak Sovjetskog saveza (1973) i Jermenije (1993).

Ibrahim Sisoko, Frank Tabanu

Sent Etjen se značajno pojačao, iz Volfsburga je doveden napadač iz Obale Slonovače Ibrahim Sisoko na jednogodišnju pozajmicu koja može da postane stalan angažman ako po završetku sezone uplate milion i po evra. Potpisao je i vezista Tuluza Frank Tabanu na četiri godine, a transfer je plaćen pet miliona evra. Sent Etjen takođe prgovara sa Englezom Karltonom Kolom koji bi mogao da dođe kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa Vest Hemom.

Žoze Bosingva

Portugalac koji je jedan od retkih fudbalera koji su osvajali Ligu šampiona sa dva različita kluba, Portoom 2004. i Čelsijem 2012, stigao je u Trabzon na promociju posle sporazumnog rakida sa Kvins park rendžersom. Procenjuje se da će iskusni desni bek od turskog kluba dobiti dva miliona evra po sezoni. Bosingvu je dočekalo poznato lice, bivši saigrač iz Čelsija Floran Maluda koji je nešto ranije pojačao Trabzon.

Marko Verati

Mada nije transfer u pravom smislu te reči, u Pari Sen Žermenu doživljavaju kao da jeste. Činilo se da je neminovno da italijanski vezista ode drugde, pominjali su se Napoli, Juventus, Fiorentina, Mančester junajted, ali Verati je pristao na kompromis sa upravom "svetaca"  i za 2,2 miliona evra godišnje produžio ugovor do 2018.

TRAČEVI

Filip Đorđević

Bivši igrač Crvene zvezde rado bi napustio Nant kojem je pomogao da se vrati u francusku elitu. Trenutno su dve kombinacije u prvom planu, poziv Kardifa i interesovanje Sent Etjena koji je vrlo agresivan u ovom prelaznom roku. Sent Etjen je nudio tri miliona evra za transfer, ali nije jasno da li dovođenje Sisokoa nešto menja.

Matijas Silvestre

Argentinski defanzivac lako bi mogao da bude još jedan od igrača koje su razmenilin Inter i Milan. "Rosoneri" su ostali na nekoliko meseci bez povređenog Danijele Bonere i žele fudbalera na kojeg gradski rival ionako ne računa. Moguće je da u celu priču bude uključen i Antonijo Noćerino, koji bi onda otišao u suprotnom smeru.

Aleksis Sančez

Čileanac u dresu Barselone na meti je Napolija, koji je odustao od Džeksona Martineza zbog toga što Porto ne spušta cenu od 40 miliona evra. Sančez je prilično razočarao na Kamp Nou, gdeje stigao iz Udinezea i u Napoliju se nadaju da će Katalonci pristati da ga prodaju za 20 milona evra.

Bernard

Napadač Atletiko Mineira, osvajača Kopa libertadores, bio je na pragu Arsenal, ali sada se čini da od toga neće biti ništa. Brazilac je blizu Porta, delom i po savetu zemljaka Hulka.

- Hulk je posavetovao mog sina da bi mu prelazak u Porto bio najbolja opcija u ovoj fazi njegove karijere. I ja mislim da bi Porto bio idealno rešenje i zaista bi bilo sjajno da moj sin zaigra na "Dragau" - izjavio je Bernardov otac.

Park Ji Sung

Dugogodišnji fudbaler Mančester junajteda vraća se u klub iz kojeg je prešao  na Old Traford, PSV Ajndhoven. Azijat u Kvins Park Rendžersu nije pokazao ono što se od njega očekivalo i londonski klub pušta ga na jednogodišnju pozajmicu u Holandiju. Ostalo je da se samo obave formalnosti, tvrde ostrvski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA