Zvezda predstavila Omegu i Arauha!

Iskusni Liberijac obavezao se na tri godine vernosti "crveno-belima", mladi Arauho na Marakani četiri sezone

  • 0

Fudbalski klub Crvene zvezda predstavio je najnovija pojačanja: štopere Miguela Arauha Blanka iz Perua i Liberijca Robertsa Omegu, koji je došao kao slobodan igrač posle razlaza sa Smederevom.

Omega potpisao ugovor na tri godine, Arauho na četiri.

- Zvezda je najbolji timu Srbiji a jedan od razloga za moj dolazak su navijači koji prave sjajnu atmosferu - otkrio je Omega razloge koji su ga opredelili da pojača "crveno-bele".

Na pitanje da li očekuje da zaigra već protiv Černomoreca u Odesi u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Omega je rekao:

- Ovde sam već dve nedelje, trenirao sam dva puta dnevno i kada je ekipa trenirala jednom. Spreman sam da igram, ali na treneru je da odluči o tome.

Mladi Arauho nije uspeo još da se snađe u novoj sredini.

- Odradio sam tri treninga sa ekipom. Nisam se još sasvim snašao u novim uslovima, novi jezik, kontinent, vreme.Video sam da se jako trenira, što nije slučaj u Peruu, gde se lagano vežba, a na utakmici daje 200 posto. Ovde igrači i na treningu ginu i daju svoj maksimum - konstatovao je razlike u odnosu na dosadašnja iskustva Peruanac.

Sportski direktor Zoran Stojadinović pojasnio je šta klub očekuje od mladog fudbalera.

- Arauho je investicija Zvezde za budućnost, s obzirom na njegove godine. Ne možamo da očekujemo da će odmah doneti kvalitet ekipi, ali se nadamo da će biti oslonac Crvene zvezde u narednim godinama i da ćemo na njemu jednog dana dobro profitirati - ocenio je Stojadinović.

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA