Srpski basketaši osvojili Čelendžer kup u Bukureštu

Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Milan Bošković i Nikola Ugrica su ovim uspehom izborili pravo nastupa na septembarskom Mastersu svetskog tura FIBA u Pragu

  • 0

Novosadski basketaši osvojili su Čelendžer kup Rajfajzen banke u Bukureštu, čime su izborili pravo nastupa na septembarskom Mastersu svetskog tura FIBA u Pragu.

Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Milan Bošković i Nikola Ugrica (koji je u poslednjem trenutku zamenio povređenog Marka Ždera) stigli su u Bukurešt, ne da bi odbranili osvojenu bronzanu medalju, nego sa neskrivenom namerom da je ovaj put pozlate i osvoje 4.000 dolara.

U četvrtfinalu, dočekali stari znanci − tim ruske Piramide, koji su, isto tako nadmoćno pobedili, kao nedavno u Moskvi, da bi do polufinala stigli, savladavši Incotec zbornaju iz Sankt Peterburga.

U finalu je bilo gusto. Potpomognuti grlenim navijanjem prepunog gledališta, ali još više sudijama, koje su stavljali pištaljku u usta samo prilikom najgrubljih faulova, igrači domaćeg Salajean Hustlersa ostvarili su brzo početno vođstvo i do sredine meča vodili, činilo se nedostižnim, rezultatom 8:2.

Našim basketašima do tada ništa nije polazilo za rukom i u seriji promašaja, čak o kod otvorenih šuteva, izgledalo je da je Dušan Domović Bulut "ispucao" svu zalihu trojki u takmičenju za najboljeg trojkaša (13:15), a Marko Savić i Nikola Ugrica nikako nisu uspevali da smire ruku i ostavljali su i ono što bi inače i žmureći pogađali.

U pravom času Milan Bošković je zatražio tajm-aut nakon kojeg su zaigrali kao preporođeni i onako kako dolikuje pravim šampionima. Pre svega pojačanom odbranom uspešno su zatvorili sve puteve do koša i do samog kraja suparnici su, zasuti pravom kanonadom "dvojki", uspeli tek još jedanput da proture loptu kroz obruč – 11:9.

- Ostvarili smo svoje namere s kojim smo došli u Bukurešt, a što je još važnije stekli smo, sa pravom nastupa, materijalnu pretpostavku da se, ako ostanemo uskraćeni za bilo kakvu pomoć, pojavimo na novoj velikoj svetskoj smotri - kaže Dušan Domović Bulut, i dodaje:

- Cilj nam je odlazak na isto tako veoma jak međunarodni turnir u Luganu i nakon toga nastup na beogradskom Ušću, 12. avgusta, odakle pobednika put vodi na još jedan Masters svetskog tura, ovaj put u Lozanu.

Od ostvarenih uspeha na ovim i još nekim takmičenjima, za koja su, razumljivo, veoma zainteresovani, zavisi ukupni broj nakupljenih bodova prema kojima FIBA rangira nacionalne ekipe i svakog igrača ponaosob.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA