Zvezda kompletira drim tim: Stigao Dženkins!

Plej iz NBA potpisao jednogodišnji ugovor sa "crveno-belima"

  • 7

Nema više dileme, Zvezda i Čarls Dženkins sarađivaće naredne sezone.

Nekadašnji plejmejker Golden Stejta direktno iz NBA stigao je na Mali Kalemegdan, gde je potpisao jednogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije, koji ne staje s pravljenjem paklenog tima za predstojeću sezonu.

Zvezda je od početka prelaznog roka dovela Amerikanca Šilba, Bobana Marjanovića, Jaku Blažiča i produžila ugovore sa Savovićem, Nelsonom i Simonovićem.

Dženkins je rođen 28. februara 1989. godine u Bruklinu, visok je 191 centimetar i uspešno može da pokriva pozicije plejmejkera i beka šutera. Studirao je na Univerzitetu Hofstra, a 2011. godine je od strane Golden Stejt Voriorsa izabran kao 44 pik druge runde drafta. Zbog lokauta u najjačoj ligi sveta te godine, Dženkins je dva meseca branio boje italijanskog prvoligaša Terama, a 9. decembra 2011. potpisao je ugovor sa Golden Stejtom. U redovima "Ratnika" zadržao se dve godine, a potom je 21. februara 2013. trejdovan u ekipu Filadelfije, u kojoj je i okončao sezonu.

Tokom dvoipogodišnjeg staža u NBA ligi odigrao je ukupno 110 utakmica, od čega je 29 puta bio starter. Prosečno je u igri provodio 12 minuta, a beležio 3,7 poena i 1,9 asistencija po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    30. jul 2013 | 14:05

    Šta rade kompleksi. Jadni ste glodari

  • MikiGrobar

    30. jul 2013 | 10:45

    Sta radi mafija...a dje je dug od 17milki? A da pa ovo je FMP her klub sa malog kalemegdana NE POSTOJI !!!

  • Prki

    30. jul 2013 | 11:32

    Kad budu svatili da imena (kvalitet) pojedinaca ne prave uspeh, vec skup igraca koji najbolje funkcijinise na terenu i van njega...TEK ONDA CE POSTATI SAMPIONI,a ovako nece NIKADA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA