Hrvati pobedu Kroacije nad Partizanom slave kao Oluju! (VIDEO)

Komšijski mediji nisu propustili priliku da obeleže 16-godišnjicu od najvećeg uspeha hrvatskog klupskog fudbala - pobedu Kroacije nad "crno-belima" od 5:0

  • 13

Na današnji dan pre 16 godina, Partizan je doživeo jedan od najtežih poreza u svojoj istoriji. Na zagrebačkom "Maksimiru" odigran je meč kvalifikacija za Ligu šampiona za sezonu 1997/1998, pod još nezalečenim ratnim ranama.

Partizan je u Beogradu najpre pobedio Kroaciju (Dinamo) 1:0, što je bio sasvim solidan rezultat pred revanš u Zagrebu. Tog 30. jula 1997. godine, Dinamo je naneo težak poraz "crno-belima" od čak 5:0.

Hrvatski mediji nisu propustili priliku da obeleže "najveći uspeh hrvatskog klupskog fudbala", uz komentar da je zagrebačka ekipa još u Beogradu mogla da slavi.

"Kroacija pregazila Partizan, beogradska ekipa nije imala šanse", naslov je "Jutarnjeg", dok je jedan od najposećenih portala Index.hr naslovio članak: "Petarda odjekuje i 16 godina posle: Klub kojem je Tuđman bio kum, razbio onog kom je bio predsednik".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA