KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Dinamov minimalac protiv Šerifa, Biševac doneo pobedu Lionu! (VIDEO)

Šahtjor iz Karagandija ubedljivom pobedom protiv Skenderbega rezultatom 3:0 praktično već jednom nogom u četvrtom kolu, čime je Liga Evrope zagarantovana. Rumuni uprkos penalu Dinama slavili sa 2:0 dok je šampion Češke slavio sa 4:0 na gostovanju u Estoniji

  • 0

Kazahstan je u ekstazi! Zahvaljujući ubedljivom pobedom nad prvakom Albanije Skenderbegom rezultatom 3:0, fudbaleri Šahtjora iz Karagandija su već jednom nogom u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što bi automatski značilo i sigurno mesto u Ligi Evrope.

Najzaslužniji za ''otvaranje'' protivnika već u osmom minutu bio je srpsko-bosanski tandem Aleksandar Simčević - Aldin Džidžić. Nekadašnji defanzivac Jagodine asistirao je iz kornera Džidžiću, koji je doneo veliku radost domaćim navijačima.

Držali su se Albanci, za koje nastupa nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ivan Gvozdenović, dosta dobro tokom čitavog meča, ali su ih najpre Muracev u 79, a potom i Kižnjičenko u 90. minutu definitivno dotukli i verovatno obezbedili svom timu jake evropske utakmice.

Stopama Kazahstanaca korača i šampion Češke Plzenj, koji je poslednji put igrao grupnu fazu LŠ pre dve godine, kada su u grupi sa Milanom, Barselonom i BATE Borisovom zauzeli treće mesto i proleće u Evropi.

Česi su u drugom kolu bili bolji od sarajevskog Željezničara ukupnim rezultatom 6:4, a zahvaljujući trostrukom strelcu Marianu Čišovskom u drugom, 56. i 90. minutu kao i rezervisti Durisu u 77. minutu - uspeli su da savladaju Kalju rezultatom 4:0 i svedu revanš za sedam dana na čistu formalnost.

Velika drama viđena je u Tbilisiju gde je Steaua zabeležila zlata vrednu pobedu rezultatom 2:0. Međutim, imao je Dinamo veliku priliku, ali je Španac Ćisko Munjoz promašio penal u 61. minutu da bi samo tri minuta kasnije kazna stigla od rezerviste Gabrijela Jančua koji je pogodio i u 80. minutu za važan trijumf svog tima.

U susretu protiv islandskog FH-a potpuno je podbacila bečka Austrija koja je, doduše, uspela da slavi, ali ''samo'' sa 1:0 golom Rojera već u 25. minutu. Međutim, prvak Islanda, u kojem igraju samo domaći igrači, uspeo je do kraja da sačuva mrežu i nadu za prolaz dalje.

Švajcarski Bazel napravio je zalihu od jednog gola pred revanš u Izraelu protiv Makabija iz Tel Aviva. Strelac jedinog pogodka bio je Stoker u 38. minutu utakmice.

Dinamo je u Zagrebu u poslednjim trenucima utakmice uspeo da steknem minimalnu prednost protiv Šerifa pred revanš u Moldaviji. Gol je u 89. minutu postigao glavom Antonio Rukavina, a pre toga igrači zagrebačke ekipe nisu uspeli da iskoriste nekoliko izglednih prilika. Bivši fudbaler Crvene zvezde Kadu igrao je u ekipi Šerifa u startnoj postavi, a u 86. minutu zamenio ga je Pašenko.

Srpski reprezentativac Milan Biševac heroj je Liona! On je bio jedini strelac u pobedi Liona od 1:0 protiv švajcarskog Grashopersa.

Utorak:

Šahtjor Karagandi (Kaz) - Skenderbeg (Alb) 3:0 (1:0)

/Džidžić 8, Muracev 79, Kižnjičenko 90)

Dinamo Tbilisi (Gru) - Steaua (Rum) 0:2 (0:0)

/Janču 64, 80/

Austrija Beč (Aus) - FH (Isl) 1:0 (1:0)

/Rojer 25/

Kalju (Est) - Viktorija Plzenj (Češ) 0:4 (0:1)

/Čišovski 2, 56, Duris 77/

Bazel (Šva) - Makabi Tel Aviv (Izr) 1:0 (1:0)

/Stoker 38/

Nordsjeland (Dan) - Zenit (Rus) 0:1 (0:0)

/Keržakov 49/

PAOK (Grč) - Metalist (Ukr) 0:2 (0:1)

/Dević (pen) 43, 72/

Dinamo Zagreb (Hrv) - Šerif (Mol) 1:0 (0:0)

/Rukavina 89/

PSV (Hol) - Zulte Varegem (Bel) 2:0 (0:0)

/Depaj 61, Lokadla 75/

Olimpik Lion (Fra) - Grashopers (Šva) 1:0 (0:0)

/Biševac 64/

Sreda:

APOEL (Kip) - Maribor (Slo)

Molde (Nor) - Legija (Polj)

Ludogorec (Bug) - PARTIZAN (Srb)

Red Bul Salzburg (Aus) - Fenerbahče (Tur)

Seltik (Ško) - Elfsborg (Šve)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA