BUDUĆNOST TRANSFERA SE MENJA? Fudbaleri se sami prodaju na društvenoj mreži! (VIDEO)

Fieldoo.com je interaktivna društvena mreža za igrače i menadžere koja je za kratko vreme postala dosta popularna. Profile imaju i reprezentativci i tek stasali fudbaleri, a ovim će se pokrenuti pitanje koliko će to promeniti suštinu fudbalskih transfera

  • 2

Da li prisustvujemo revoluciji fudbalskih transfera? Trojica Slovenaca su se dosetili da upare potencijal društvene mreže i deo fudbala u kom se vrte kvaliteti i novac, i na taj način iskoriste još jedan potencijal interneta.

Fieldoo.com je interaktivna društvena mreža za igrače i menadžere, koja je za kratko vreme postala dosta popularna. "Fudbalski LinkedIn" počeo je sa radom ove godine i za to vreme prikupio više od 10.000 fudbalera iz čak 140 zemalja.

Jednostavno, brzo i lako povezivanje fudbalera i menadžera na ovoj platformi nije promaklo ni uticajnim svetskim medijima poput "Gazete delo Sport", "Eurosporta", "Yahoo Sports", koji su Fieldoo.com okarakterisali kao platformu budućnosti sa odličnim prilikama za promociju fudbalera i transfere.

Zahvaljujući ovoj mreži, igrači mogu sami da istaknu svoje kvalitete, a to sada mogu da vide bukvalno svi koji znaju da koriste Fejsbuk ili Tviter.

Među fudbalerima koji imaju profile nalaze se mlade nade čije vreme tek dolazi, ali i reprezentativci Izraela, Makedonije, Kolumbije, Slovenije... Jedan od "najzvučnijih" imena koja su na "Fieldoo" je i bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Rome Miralem Pjanić.

Takođe, jedan od primera je i mladi reprezentativac Slovenije Matej Rapnik, koji je zahvaljujući ovoj mreži našao angažman u tajlandskom šampionu Muangtong junajtedu, koji je u tom trenutku sa klupe predvodio Slaviša Jokanović. Tridesetogodišnji srpski napadač Marjan Jugović je iz Bahreina našao angažman na Islandu.

Profil na ovoj mreži jeste "multimedijalni CV" - osim osnovnih podataka, pozicije na kojoj igraju i statistike, igrači postavljaju fotografije, video-klipove najboljih poteza, linkove ka medijima koji su izveštavali o datom igraču.

Kasnije je platforma usavršena "ogrankom" za mendažere, koji se umrežavaju s igračima i ostalim kolegama.

- Mi se sada okrećemo srcu fudbala, njegovim igračima, svakom igraču na terenu koji sanja da postane nova zvezda, ili svakom lokalnom heroju koji samo želi da stekne doživotne uspomene na njegov fudbalski talenat. Fudbal je stvarno svetska igra, a Fieldoo.com će pružiti priliku fudbalerima i agentima da svuda pokažu svoje jedinstvene veštine, što će pomoći u napretku njihove karijere - rekao je jedan od predstavnika Fieldoo.com.

Na Fieldoo.com ima dosta registrovanih i srpskih fudbalera, više od stotinu. Među njima je i Zvezdin "fantom" Igor Mijović, a zanimljivo je da smo naleteli na profil Miloša Stojanovića Popaja, bivšeg igrača Jagodine, a sada kineskog Vuhana. Ipak, kada smo pozvali Stojanovića, rekao nam je da on nije napravio profil, nego da je verovatno neko drugi to uradio.

Slovenci će dakle morati da unaprede mrežu verifikacijom autentičnosti profila.

Pitanja koje se postavljaju u krajnjoj liniji posle brzo rastuće društvene mreže: koliko će to promeniti suštinu fudbalskh transfera? Da li će pesimistima među menadžerima biti otežan posao, s obzirom na to da sada bukvalno svi mogu da se upoznaju sa kvalitetima igrača, pa i da kontktiraju sa njima?

- Fieldoo.com odgovara potrebama svih segmenata profesionalnog fudbala. Do sada se nije mnogo koristila tehnologija, ali ovim se svakodnevno uvećavaju njene dobre strane - rekao je Didak Li, član upravnog odbora šampiona Španije, Barselone.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burduš

    6. avgust 2013 | 18:44

    Fudbaleri se sami prodaju.. To mu dodje kao fudbaler biznismen a ne sportista... A i nesto me asocira na javnu kucu...

  • Buki

    6. avgust 2013 | 19:39

    Mene asocira na stočnu pijacu:-\

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA