NOVAK OTVORIO FRIŽIDER: Đoković jede novozelandski med i pije toplu vodu!

Najbolji teniser sveta u slobodno vreme piše dnevnik, upražnjava jogu i meditira, čime smanjuje nivo stresa, dok zbog normalnog varenja pije toplu vodu

  • 12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objaviće krajem avgusta knjigu "Servisom do pobede" u kojoj otkriva tajnu svoga uspeha koja se krije u pravilnoj i zdravoj ishrani. Interesovanje za knjigu je ogromno, a u posed ovog zanimljivog štiva pre ostalih došli su urednici američkog časopisa "Volstrit žurnala" koji su objavili tekst pod nazivom "Novak otvara frižider".

U tekstu se otkriva da Novak pije toplu vodu, a ne hladnu jer ona usporava varenje i skreće krv od željenog mesta u mišićima. Testovi su pokazali da organizam najboljeg tenisera sveta ne podnosi dobro pšenicu i mlečne proizvode, pa su oni izbačeni sa menija.

Nole pred mečeve pojede energetski gel, ali više ne unosi kofein i izbegava alkohol, jede puter od indijskog oraha, avokado i malo šećera. Ipak, svakodnevno unosi dve kašike meda sa Novog Zelanda koji proizvode pčele koje se hrane na Manuka drveću. Novozelandski med ima jaka antibakterijska svojstva.

Već posle dve nedelje po novom režimu ishrane Novak je osećao začajno poboljšanje, a kada je na preporuku doktora ponovo uneo hleb u svoj organizam, osećao je snažne bolove u stomaku. To je bio znak da je doktor Četojević pogodio dijagnozu! Iako je zbog posebnog režima ishrane izgubio 11 kilograma, pa je na terenu izgledao nejako, Novak je dobio na brzini, snazi, a mogao je i bolje da se koncentriše na igru.

Upražnjavanjem joge i meditiranja Nole je smanjio nivo stresa, a u slobodno vreme piše dnevnik. Koliko je ovakav način života težak, samo Novak zna, ali su rezultati neverovatni - pet grend slem titula i prvo mesto na svetkoj rang-listi!

(Telegraf.rs/Izvor: Wallstreetjournal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bogy

    31. jul 2013 | 22:23

    Svaka cast Novaku! ali ovo je pr......., sta jede najbolji teniser sveta.. on kad je pocinjao jeo je pasulj, sarmu, boraniju, grasak i ostala Srpska jela :D

  • Tutor

    31. jul 2013 | 22:22

    Sto ne srpski med. Postao je gadan snob.

  • dacca

    31. jul 2013 | 21:58

    Somodisciplina velika,svaka cas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA