Titula za Zimonjića i Lodru

Spsko-francuski dubl osvojio ATP turnir u Roterdamu pobedom nad Lindštedom i Tekauom 4:6, 7:5, 16:14

  • 0

Titula za Nenada Zimonjića na ATP truniru u Roterdamu! Srpski dubl majstor je u paru sa Mikaelom Lodrom u finalu takmičenja u Holandiji savladao švedsko-rumunsku kombinaciju Robert Lindšted - Horija Tekau sa 4:6, 7:5, 16:14.

Srbin i Francuz su mnogo teže nego što se očekivalo došli do trijumfa. Favoriti su prvi set izgubili. Linštet i Tekau su iskoristili jedinu priliku za brejk u celom setu i poveli 1:0. U drugom setu Zimonjić i Lodra su zahvaljujući boljoj igri na servis rivala uspeli da izjednače u setovima, pa se ušlo u supertajbrejk. Tek tu je viđena drama. Posle rata nerava, Ziki i Lodra su bili bolji i trijumfovali sa 16:14.

Pobedom na turniru srpsko-francuski par osvojio je ček na 85.000 evra i novih 500 bodova na ATP listi. Ovo im je peta zajednička titula u karijerama, a prva u 2012. godini. Turnir u Roterdamu baš leži Srbinu i Francuzu. Zimonjić ga je pre ovoga osvajao još dva puta (2009 i 2010), ali tada u paru sa Nestorom, dok je Lodra 2008. godine, takođe sa različitim partnerom, osvojio turnir u najvećoj evropskoj luci.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA