VUJOŠEVIĆ: Država da pomogne ili se gasimo!

Trener Partizana tvrdi da ima još devet dana da se odblokira račun kluba ili će on otići u stečaj, dok za to vreme iz drugih ekipa, pa čak i Zvezde, vrbuju košarkaše "crno-belih"

  • 22

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ponovo je istakao da se njegov klub nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i pozvao je državu da pomogne. Račun KK Partizan je već neko vreme u blokadi zbog čega srpski šampion ne može normalno da funkcioniše.

Vujošević je istakao da do 10. avgusta mora da se odblokira račun kako bi klub funkcionisao ili u suprotnom ide u stečaj. Podsetimo, na ime poreza Partizan duguje oko 1,5 miliona evra, zbog čega mu je račun u blokadi od juna meseca.

- Moralo bi sve da se završi najkasnije do 10. avgusta da se klub ne bi ugasio, da bi se zadržao sastav. Ovo ne treba da se shvati kao ucena, ali osećam uznemirenost dela naroda koji navija za Partizan - rekao je Vujošević za "Novosti", i dodao:

- Kad je u pitanju finansijski deo kluba, postoji nekoliko problema. Prvo, dug sa kojim je klub krenuo u prošlu sezonu, prema igračima, dobavljačima... Takođe, postoje dugovi iz protekle sezone, jer je nekim igračima od deset plata isplaćeno šest, a nekima samo pet, dok sam ja primio samo jednu.

- Godinama su troškovi veći od prihoda. Porez je prijavljivan uredno, ali nije plaćan. Napravljena je greška kada je data prilika da se krajem 2012. plati porez kako bi se ušlo u reprogram, što bi umanjilo ili čak odbilo kamatu. Nesvesni svih posledica, to nismo uradili - izjavio je Vujošević za "Večernje novosti".

Trener "crno-belih" prihvata da je deo odgovornosti na klubu, ali tvrdi da država nema adekvatan odnos prema Partizanu.

- U Srbiji je neizbežno poređenje Zvezde i Partizana. U momentu kada nemaju limit, tokom plej-ofa prozivaju zašto se nama ne stavi blokada zbog neplaćenog poreza.

Pri tome, oni su svoje poreske obaveze regulisali putem UPPR. Po tom prihvaćenom dokumentu za jedan period nije mogla da se nađe dokumentacija ulaza i izlaza, pa je taj deo poreza sveden na nulu. Sada se u našem slučaju insistira na principijelnosti. Ovo navodim samo kao poređenje tretmana dva kluba, od kojih je jedan višestruki prvak Srbije, regiona, s velikim brojem reprezentativaca i višegodišnji učesnik Evrolige - kaže Vujošević.

Trener Partizana rado bi prihvatio pomoć koju je država pružila Zvezdi u reprogramiranju dugova.

- Sport nije profitabilna delatnost, pa mora da bude potpomognut od države. Bitno je da se napravi dogovor, džentlmenski, da se odblokira račun koji, ako ne radimo po dogovoru, može odmah da se blokira.

- Ovako idemo ka tome da ekipa ne može dostojno da reprezentuje našu košarku u Evroligi, a mislim da to nije nikome u interesu. Otkad je račun blokiran, ne mogu da se isplate ni dugovi prema igračima iz sadašnjeg tima, zbog čega je bilo "napada" na njih iz Zvezde i drugih ekipa - otkrio je šef struke "crno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • upssss

    2. avgust 2013 | 09:21

    Zaigrala svinja (mecka) i na vasa vrata!!! Op djurdjo, op, op, op, A kada si ti otimao igrace poput vujanica i sl cutao si i bilo ti lepo ali sve se vraca sve se placa!!!

  • Dragan

    2. avgust 2013 | 09:23

    Licemeru jedan!!!Sta ti mislis,da smo mi idioti da nas zavitlavas kako hoces!Znase gde su pare,kod tebe u džepu.A sve ekipe oko sebe si gazio i smejao si se a sad kukas!Kolo srece se okreće a ako nemozete da se snadjete,to je vasa nesposobnost.Katanac ili daj te pare sto imas u bankama.Mnogo je tebi dao partizan i lako je biti najbolji uz svu podršku države i okolnih država.Sad je red kad nema pomoći ti das nešto partizani licemeru!!!

  • vlada

    2. avgust 2013 | 09:32

    Gde je sa Tadic?Da peva pesme vase i da vam daje pare nase?!!Ode sve...drzavni projekat,sa drzavom...caooo nema viseeee!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA