DRULOVIĆ I "ORLIĆI": Svi smo izginuli za Srbiju!

Svi u šampionskoj generaciji srpskih omladinaca ističu sjajnu atmosferu i timski duh kao faktore koji su ih pogurali do uspeha

  • 3

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović, arhitekta istorijskog uspeha, osvajanja titule prvaka Evrope, ocenio je da su njegovi izabranici pokazali karakter i obradovali narod.

- Presrećan sam zbog svega, najviše zbog srpskog naroda. Govorio sam momcima da moramo zbog Srbije da pokažemo maksimum. Svi znamo kakva je situacija u zemlji i srpskom fudbalu, a meni je bilo najvažnije da stvorimo jak karakter kod igrača. To se najbolje videlo na primeru Aleksandra Mitrovića, koji je već A reprezentativac, i kod kapitena Marka Pavlovskog. Ovo je najveći uspeh srpskog fudbala - ocenio je Drulović na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Slično misli i kapiten reprezentacije Marko Pavlovski, koji je rekao da je osvajanje titule evropskog prvaka istorijski trenutak za Srbiju.

- Osećaj i prvi utisci su neverovatni, svi momci su izginuli na terenu, ovo je istorijski momenat za naš fudbal i još nismo ni svesni uspeha koji smo napravili. Svi smo jedva čekali da dođemo na pocetak priprema za ovo prvenstvo Evrope, hteli smo da pokažemo svima koji nisu verovali u nas da imamo karakter, srce i dušu. Borili smo se kao lavovi i zasluženo došli do trofeja - izjavio je Pavlovski.

Golman Predrag Rajković naglasio je da "niko nije očekivao da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo, ali smo se svi potajno nadali".

- Osnovni cilj bio je plasman u polufinale, a napravili smo dva koraka više. Selektor nam je rekao da treba da igramo hladne glave, tako je i bilo. Ova ekipa ima odličnu ''hemiju'', svi smo dobri drugari . Ovo je veliki uspeh za sve nas, za srpski fudbal i za istoriju - poručio je Rajković.

Strelac gola u finalu Andrija Luković rekao je da su ovo najlepši dani u njegovom životu.

- Presrećan sam zbog titule, ovo je zaista veliki uspeh, ovo su bila dva moja najsrećnija dana u životu, prvi put je evropski pehar u Srbiji. Posle kvalifikacija su mnogi rekli da smo imali sreće, ali nije bilo tako, išli smo korak po korak i postali prvaci Evrope. Zaslužili smo trofej - poručio je Luković.

- Od prvog dana smo imali velike ambicije na ovom takmičenju, verovali smo da možemo, potajno se nadali i na kraju ostvarili cilj. Najteže nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije, a posle, naravno, i u finalu protiv izuzetno jakih Francuza. Pokazali smo da smo prava ekipa, držali smo se zajedno i kada je bilo teško i kada nam je išlo dobro - ocenio je napadač Uroš Ðurđević.

Defanzivac Miloš Veljković ponovio je da je "tajna formula" uspeha omladinske reprezentacije u činjenici da su "disali kao jedan".

- Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i u svlačionici. Najgore nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije kada smo gubili sa 2:1, ali smo svi verovali u pobedu i na kraju do nje došli - rekao je Velković.

Omladinci Srbije sinoć su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    2. avgust 2013 | 15:45

    BALKOOOOOON

  • Dorcolac

    2. avgust 2013 | 17:42

    atmosfera-drugarstvo,atmosfera-drugarstvo....i tako hiljadu puta treba ponoviti matorim konjima koji to nikako da ukapiraju

  • Mike

    3. avgust 2013 | 15:12

    Kakva dramatika. Pa nismo trazili od vas da ginete nego da pobedite. U fudbalu se negine tek tako. Vidim svi ste tu na okupu. Zato cete sve da ih rasprodate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA