Srbija izgubila od "naloženih" Slovenaca, Duda grmeo!

Gubite tolike kredite - grmeo srpski selektor u poslednjoj četvrtini! Slovenci grizli ceo meč, hala ih pratila. Naši sutra igraju protiv Letonije.

  • 5

Posle ubedljive pobede na Turskom, košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je meč drugog kola na turniru u Celju, od domaćina Slovenije - 67:52 (16:15, 17:16, 16:2, 18:9).

Ekipa Dušana Ivkovića je ceo meč jurila rivala, koji je bio veoma motivisan od početka, čini se i malo podgrejan od strane sudijskog tima, koji je diskutabilnim odlukama tokom prvog poluvremena uspeo toliko da iznervira Dušana Ivkovića da je ovaj burnom reakcijom zaradio tehničku grešku.

Atmosfera u hali je bila kao da se već igra Evropsko prvenstvo, s obzirom na to da je svaki koš Slovenaca propraćen burnim ovacijama. Ipak, hala u Celju nije bila puna u vrlo atraktivnom terminu - subota od 20:45.

Kod orlova najefikasniji su bili Katić, Marković i Bjelica sa po 8 poena. Niko nije postigao dvocifreni broj poena.

U nedelju, za kraj turnira Srbija igra potiv Letonije (17:30) koja je ranije danas pobedila Tursku.

Zanimljivo, Duda Ivković i Boža Maljković su nekoliko puta tokom meča dizali moral ekipe, a posebno je odjeknula rečenica srpskog selektora.

- Vi tolike kredite gubite i trošite. Igrajmo košarku - rekao je Duda igračima na pet minuta pre kraja, kada je uzeo poslednji tajmaut nezadovoljan zalaganjem igrača.

Petak, 2. 8.

Turska - Srbija 63:78

Krstić 23, Nedović 15

Slovenija - Letonija 71:67

Subota, 3. 8.

Turska - Letonija 61:66

Arslan 10, Turkoglu 9, Berzins 13, D. Bertans 10

Slovenija ‒ Srbija 67:52

Nedelja, 4. 8.

17.30, Srbija ‒ Letonija

20.15, Slovenija ‒ Turska

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M13

    3. avgust 2013 | 22:57

    E, ali ja se ne sećam kad je neki nas klub izgubio, reprezentacija, i da smo rekli loši smo, izgubili smo. Ali ne, uvek je tu sudija umešao prste, ma jeste, samo je to.

  • srx

    4. avgust 2013 | 00:21

    Alo ljudi to su pripreme. Prosli put smo sve pokidali na pripremama pa ste videli kako smo prosli na prvenstvu

  • danijel milutinovic

    4. avgust 2013 | 12:04

    Gresili su nasi ali se videlo da su sudije bile na njihovu stranu ,sto se tice izbor igraca je bio odlican da bih se tacno videlo ko koliko moze i bez standardnih igraca naravno jos je rano odlucivati danas ce mozda vec drugacije da izgleda duda nam je naj iskusniji trener koga imamo na potezu su igraci srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA