Košarkaši Srbije savladali Letoniju!

Najbolji srpski košarkaši mučili su se sa Letoncima tri četvrtine, da bi u poslednjoj serijom od 12 - 0 zabeležili pobedu 67:54. Kapiten Nenad Krstić bio je najefikasniji sa 20 poena

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Letoniju sa 67:54 (14:11, 19:22, 16:16, 18:5) i sa dva trijumfa i porazom zauzela drugo mesto na turniru u Celju. Najefikasniji u srpskom timu bio je Nenad Krstić sa 20 poena i 2 skoka, a Bjelica i Katić su ubacili po 12.

Posle lekcije koju je našim najboljim košarkašima održala Slovenija, ekipa Dušana Ivkovića imala je dosta problema sa Letoncima tokom prve tri deonice, ali su u u poslednjoj odlično zaigrali i slavili. Na šest minuta pre kraja Letonci su zaostajali samo poen prednosti, ali od tada nisu postigli ni poen do kraja meča pa su naši košarkaši izbegli iznenađenje.

Na meču sa Letonijom u timu nisu bili Lučić, Micić, Nedović i Musli, a kapiten Krstić se vratio u tim i pokazao da je pravi predvodnik srpske selekcije.

Reprezentaciju Srbije sledećeg vikenda u skolpu priprema za Evropsko prvestvo očekuje turnir trofej Beograda, na kome će igrati protiv Rusije i Ukrajine.

Reprezentacija Srbije je odmah posle utakmice krenula za Beograd. U ponedeljak će igrači imati dan odmora, a od utorka nastavljaju sa treninzima i spremaju se za Trofej Beograda koji će se sledećeg vikenda igrati u beogradskoj Kombank areni.

SRBIJA: Nem. Krstić 2, Dangubić 3, Bogdanović, Bjelica 12 (8 sk), Marković 3 (8 as), Mitrović, Nenad Krstić 20, Anđušić 7, Katić 12, Štimac, Gagić, Kalinić 8.

LETONIJA: Meiers 4, Mejeris 1, Freimanis 10, A. Beržins 1, Bertans 8, Kuksiks, Janičekons 7, Strelnieks 5, K. Beržins 3, Laksa, Tima 3, Skele 6, Zakis 6.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA