Debitant Muntari pogurao Milan ka pobedi (VIDEO)

Iako bez "pola tima", "rosoneri" uspeli da slave u Ćezeni i opet preuzmu lidersku poziciju

  • 0

Rezervisti Milana položili su ispit. Šampion je na gostovanje Ćezeni otišao bez "pola tima", pošto je Ibrahimović suspnedovan, a Nesta, Pato, Boateng, Sedorf i Mekses povređeni. Ipak, njihove alternative su odradile posao i obezbedile "rosonerima" trijumf od 3:1 nad Ćezenom.

Zbog teške kadrosvke situacije, Alegri je bio primoran da u Ćezeni od prvog minuta na teren pošalje novajliju Muntarija, koji je odradio tek tri treninga sa "rosonerima". Reprezentativac Gane imao je debi za pamćenje, pošto je u 29. minutu postigao gol za vođstvo. Tijago Silva poslao je bombu iz "slobodnjaka", golman Antonjoli je na trenutak odbranio, a Muntari je odbijenu loptu sproveo u mrežu. Samo dva minuta kasnije, još jedan momak, koji često ne dobija priliku, pogodio je mrežu. Urbi Emanuelson je preciznim šutem sa dvadesetak metara duplirao vođstvo Milana i postigao svoj prvi gol u Seriji A. Pitanje pobednika je definitvno rešeno u 55. minutu, kada je Robinjo pogodio posle bega odbrani "romanjola".

Pobedu u gostima ostvario je i Kjevo, koji je minimalcem dobio Đenovu na "Marasiju". Za domaće je ceo meč odigrao Boško Janković.

Roma polako hvata priključak za vodećima. "Vučica" je na "Olimpiku" golom mlade nade Fabija Barinija pobedila Parmu. Borini je postigao lep gol iskosa s desne strane posle asistencije oporavljenog Fernanda Gaga.

U borbi za opstanak Novara i Atalanta odigrali su bez golova, dok je Leće bio ubedljiv protiv Sijene. Iako su Toskanci poveli preko Del Grosa sredinom prvog poluvremena, Leće je odlaska na odmor poravnao preko Murijela, a onda je usledila kanonada u drugom poluvremenu. Pogađali su Di Mikele iz penala, zatim nezaustavljivi Kuadrado i na kraju Brivio u sudijskoj nadoknadi. Tomovića nije bilo u sastavu Lećea.

REZULTATI 24. KOLA SERIJE A

PETAK:

Inter - Bolonja 0:3

Fiorentina - Napoli 0:3

SUBOTA:

Juventus - Katanija 3:1

NEDELJA:

Leće - Sijena 4:1

(Murijel 32, DI Mikele 68 penal, Kuadrado 82, Brivio 90+4)

Novara - Atalanta 0:0

Đenova - Kjevo 0:1

(Tero 30)

Čezena - Milan 1:3

(Pudil 65 - Muntari 29, Emanuelson 31, Robinjo 55)

Roma - Parma 1:0

(Borini 26)

Udineze - Kaljari (20.45)

Palermo - Lacio (20.45)

Tabela: Milan 50, Juventus 49, Lacio (-1) 42, Udineze (-1) 41, Roma 38, Napoli 37, Inter 36, Palermo (-1) 31, Kaljari (-1), Kjevo 27 i Đenova po 30, Fiorentina, Atalanta i Parma po 28, Katanija 27, Bolonja 25, Sijena 23, Leče 21, Novara 17, Čezena 16

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA