TERZIĆ: Srpski fudbal propada, Karadžić se slika!

"Stanje u srpskom fudbalu je očajno, a šta FSS preduzima, ništa! Slikaju se s omladinskom reprezentacijom, a nisu znali ni imena igrača do pre mesec dana

  • 12

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić ponovo je oštro napao predsednika FSS Tomislava Karadžića, optuživši ga da je krivac za lošu situaciju u srpskom fudbalu.

- Dugovanja većine klubova su veća nego njihov kapital i približava se bankrot. Šta FSS preduzima da se izađe iz ovog očajnog stanja? Ništa! Slikaju se s decom koja su osvojila Evropsko prvenstvo iako do pre deset dana nisu znali ime nijednog igrača - priča Terzić za "Kurir".

KO JE STVORIO TU DECU

On je dodao da je ogorčen što na svečanost povodom titule nisu zvali trenere koji su radili sa tim dečacima koji su postali prvaci Evrope.

-  Ti talenti izašli su iz naših klubova. Titula je, dakle, proizvod toga što se dobro radi u OFK Beogradu, Radu, Vojvodini, Jagodini. Uprkos tome, nisu se setili da na svečanost pozovu te trenere koji su radili s decom, predsednike njihovih klubova.

PRODATI KLUBOVE ZA DINAR

- Marko Pavlovski je dete OFK od svoje sedme godine. S nama je prošao boginje i zauške, kod nas je bio na treningu kad su nam sekli struju, igrački je odrastao u nemogućim uslovima - objašnjava Terzić, i dodaje da zna rešenje izlaska iz krize.

- Postojeći Zakon o sportu je uzrok trenutnog teškog stanja zato što su klubovi definisani kao udruženja građana, koja su neprofitna. U takvim okolnostima niko nema interes da ulaže u fudbal, a FSS mora da inicira razgovore s državnim organima.

- Klubove zato treba prodati za dinar! Neka se neplaćeni porezi i druge obaveze pretvore u vlasnički deo države, važno je samo da se na kraju zna ko ima pravo da upravlja klubom. Takođe, besmisleno je to da je Srbija jedina zemlja u kojoj se plaća PDV na transfer igrača - kaže Terzić.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. avgust 2013 | 10:07

    Mi to na severu pričamo vec godinama ali ako ti kazes onda kontam da si sledeći kandidat...posto se toletu vidim.spremaju koferi konačno. ..

  • Makarije

    6. avgust 2013 | 11:06

    Ne razumem odakle ovom čoveku kredibilitet da bilo kome šta kaže ili komentariše. Bežao kao poslednji lopov i kukavica.

  • boco

    6. avgust 2013 | 10:56

    od njih dvojice ne zna se ko je veca sramota za srpski fudbal. tole trega da ode to sj sigurno, ali nije terzic taj koji treba da dodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA