Ko su novi klinci koje testira Dule Vujošević? (VIDEO)

Na prvom okupljanju košarkaša Partizana viđena su četiri nova igrača - Malešević, Zlovarić, Milisavljević i Todorović, koji će pokušati da se izbore za ugovor sa prvakom Srbije

  • 5

Košarkaši Partizana započeli su pripreme za narednu sezonu u dosta okrnjenom sastavu s obzirom na veliki broj reprezentativaca (čak pet) i povredu Davisa Bertansa zbog koje će pauzirati čitavu sezonu.Ono što je zanimljivo svakako su nova imena koja su se našla u "Hali sportova" u ponedeljak.

Pored Đoka Šalića, koji je sasvim sigurno novi igrač ''crno-belih'', iako još nije potpisao ugovor, priliku da se izbore za isti imaće četvorica klinaca - Malešević, Zlovarić, Milisavljević i Todorović, koji su, prema rečima sportskog direktora Dragana Todorića, na zahtev matičnih klubova stigli u Partizan na probu.

- Nadam se da će neko od ovih klinaca uspeti da zadovolji i ostane u Partizanu - istakao je Todorić, koji je preneo i to da je dolazak Stefana Pota iz Vojvodine realna stvar.

Predstavljamo vam klince koje će Duško Vujošević sa sardnicima testirati i odlučiti da li su dostojni crno-belog dresa.

1. Nikola Malešević

Košarkaš koji je svoje ime počeo da gradi na Rod Ajlend univerzitetu. Rođen je u Užicu 1989. godine gde je nastupao za KK Slobodu. U srpskoj košarci je ostao upamćen po tome što je 2007. godine postigao čak 42 poena protiv KK Napretka. Vrlo brzo je napustio Srbiju i odigrao tri sezone na pomenutom koledžu.

Visok je dva metra, igra na poziciji krila i krasi ga dobar šut za tri poena, što mu je najveće oružje. Korektan je u odbrani i u skoku. Može da pokrije i poziciju četvorke, ali bez previše uspeha. Tokom sezona na koledžu prosečno je beležio 10,3 poena po meču.

2. Dražen Zlovarić

Takođe igrač koji je došao iz Amerike sa Univerziteta Tenesi. Igra na poziciji četiri i krasi ga velika borbenost. Često je igrao i peticu, ali može da pokrije i poziciju broj tri. Najjače oružje mu je dobar ofanzivni skok posle kojeg često poentira.

Prethodne godine njegov potez se našao na prestižnoj top 10 listi dana u izboru ESPN, nakon što je lepo zakucao na meču NCAA lige. Rođen je u Novom sadu 1990. godine.

3. Nemanja Todorović

Član Borca iz Čačka i prošlogodišnji MVP Razvojne lige igra na poziciji četiri. Rođen je 1991. godine i, bez obzira na poziciju, ima odličan šut za tri poena.

U KLS je prosečno beležio 9,8 poena i 5,8 skokova po meču. Druga priča viđena je u Razvojnoj ligi gde je krilni centar beležio 19 poena uz 4,8 skokova.

4. Miloš Milisavljević

Košarkaš o kojem se svakako najmanje zna u srpskoj javnosti. Ponikao je u Spartaku iz Subotice, igra na poziciji beka i u proseku je beležio 12,1 poen po meču.

Iako je potpuna nepoznanica za mnoge, sama pojava na Partizanovom treningu govori da u njemu ima potencijala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA