Ludogorec slavio u Humskoj, Partizan bez Lige šampiona! (VIDEO)

U revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona bugarski prvak pobedio kao gost 1:0 golom iz penala u 88. minutu. Partizan propustio nekoliko odličnih prilika i na kraju kažnjen za promašaje

  • 14

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da plasiraju u plej-of kvalifikacija za  Ligu šampiona, bugarski Ludogorec umeo je da izdrži pritisak crno-belih i imao je dovoljno sreće da na kraju čak i pobedi golom iz penala u 88. minutu.

Partizan je većim delom meča imao inicijativu, ali ne i znanja da to iskoristi. Posle prilično slabog prvog poluvremena u kojem su najbolje šanse bile ofsajd situacije, crno-beli su bolje zaigrali u nastavku i neshvatljivo propustili nekoliko odličnih prilika. Kada se ne iskoriste šanse, kazna obično stiže, što se i ovog puta potvrdilo.

Ludogorec ničim posebno nije impresionirao, ali očigledno je da su ipak nešto uigraniji sastav, kojem ne lebdi nad glavom da li će za koji dan da izgubi najboljeg defanzivca ili najtalentovanijeg napadača kao što je to slučaj sa Partizanom.

Saša Ilić više nema snage da predvodi ekipu u ozbiljne evropske pohode i to je nešto što bi moralo da bude jasno svima posle večerašnje blede predstave kapitena crno-belih. Srpski šampion jednostavno nema kvalitet za evropsku elitu i veliki trud koji su uložili crno-beli ne treba da zavara.

Partizan ovim porazom ipak nije završio evropsku odiseju, očekuje ga plej-of za ligu Evrope. Ako žele u grupnu fazu, u Humskoj pod hitno moraju da poprave efikasnost, jer sa prosekom od pola gola po utakmici niko nije daleko stigao.

TOK MEČA

1. minut  - Umesto pesme koja nosi na početku se čulo "Mrzim Đuru, volim Partizan!"

5. minut - Slobodan udarac za Partizan na ivici kaznenog prostora. Posle odbitka pokušao je Ivanov makazicama, za malo pored gola.

10. minut - Kontra Ludogoreca, Ivan Stojanov sam pred lukačem, interveniše Obradović koji je iskusno uspeo da ga remplovanjem uspori i izbaci loptu u korner

16. minut - Napad koji je obećavao završava Marković udarcem nebu pod oblake sa dvadesetak metara, odmah zatim još opasniji napad koji je zaustavljen zbog ofsajda kojeg nije bilo

18. minut - Ilić upošljava Mitrovića koji levo iskosa upućuje nešto između udarca i centaršuta, bugarski golman brani.

25. minut - Dugačak pas Gulana ka Grbiću, ovaj ne uspeva da uštopuje i iskoristi otvoren prostor pred sobom.

26-30. minut - Inicijativa crno belih i nedorečeni pokušaji, centaršut Ninkovića iz slobodnjaka Stojanov lako hvata.

32. minut - Mali ofsajd Mitrovića koji je pogodio prečku. Odmah zatim Partuizan preotima loptu, gužva pred golom Bugara, Marković za malo neprecizan.

35. minut - Opasnost pred golom crno-belih, posle centaršuta Đemba Đemba dribla u svom kaznenom prostoru na kraju se snašao i uposlio saigrača.

42. minut - Sudar Lukača i Ostojića prilikom pokušaja golmana Partizana da van kaznenog prostora izbije loptu. Šut iz daljine u nebranjeni gol, za malo pored. Golman Partizana ne može da nastavi meč, menja ga Živković.

45+1 - Ponovo je ličilo na priliku crno-belih, ali opet je bio ofsajd. Udarac Mitrovića glavom posle centaršuta Ninkovića, Stojanov, za svaki slučaj, brani.

Poluvreme

47. minut - Sjajan pokušaj Ninkovića sa više od 20 metara, Stojanov se pružio koliko je dug i odbio loptu u korner.

49. minut - Dubinska lopta za Ninkovvića koji šalje pred gol, Grbić u šansi , nikako da je umuva u mrežu. Neverovatno!

51. minut - Opsada se nastavlja! Grbić ponovo u prilici, nema završnog udarca.

55-60 minut - Ludogorec uspostavlja ravnotežu. Žuti karton za Obradovića posle glupog i nepotrebnog udarca.

68. minut - Izmena, umesto indisponiranog i umornog Ilića ulazi Šćepović

70. minut - Bezjak folira i pada u pokušaju da iznudi penal, sudija ne naseda i daje mu žuti karton. Odmah je usledio opasan napad Partizana po desnoj strani, defanzivac Ludogoreca sprečava da lopta dođe do Šćepovića.

72. minut - Dve šanse za minut. Centaršut Ninkovića, Mitrovićev pokušaj glavom izblokiran. Posle kornera Mitrović opet glavom, ali neprecizno.

75. minut- Zamalo autogol posle prodora Ninkovića po levoj strani i centaršuta po zemlji lopta odlazi u korner. Odmah nova šansa, Mitrović i Ostojić sudarili su se glavama, ali uputili su šut koji Bugari brane, takoreći na crti. Mitroviću pukla arkada, vratio se na teren sa zavijenom glavom.

81. minut - Luka menja Grbića. Udarac Markovića iz daljine, pored gola.

87. minut - Gulan u petercu u gol šansi obara napadača gostiju i dobija crveni karton! Reklo bi se da je prestrogo isključen, penal i žuti bili bi dovoljni.

88. minut - GOOL 0:1 - Siguran sa bele tačke Zlatinski.

90+3 - Šćepović sam pred golmanom, mogao je da bira kuda da pošalje loptu, Stojanov brani.

KRAJ - Ludogorec nastavlja pohod ka Ligi šampiona, Partizan ide u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope

PARTIZAN - LUDOGOREC 0:1

(Zlatinski 88 p)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 20.000 Sudija: Alan Keli (Irska) Crveni Karton: Gulan 87. minut

PARTIZAN: Lukač (od 44. minuta Živković) - Obradović, Gulan, Ostojić, Ivanov - Marković, Đemba Đemba- Ilić (od 68. Šćepović) - Ninković, Grbić (od 81. Luka) -  Mitrović.

LUDOGOREC: V. Stojanov - Žunior Kaikara, Mantila, Barte, Minev - Đakov, Zlatinski, Marselinjo (od 64. Fabio) - Aleksandrov, Bezjak, I. Stojanov (od 54. Abalo).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    6. avgust 2013 | 21:34

    Sa ovakvom igrom nemamo sta da trazimo.....

  • BgPetar

    6. avgust 2013 | 23:25

    Realnost grobari,ovo vam je pokazatelj vasih evropskih dometa.Bez uvrede ali s'obzirom da stelujete pola nase lige,ne cudi me da ispadate od bugara.Ni vi ni mi nemamo kvalitet za Ligu Evrope,o LŠ je sramno pricati,od toga smo daleki ko ja od nuklearne fizike.Treba biti svestan svojih mogucnosti i svog kvaliteta pa naspram toga praviti ciljeve,a ne ziveti u zabludi.Ovo vazi i za Zvezdu takodje.

  • Pokojni Toza

    6. avgust 2013 | 22:32

    Goooooooooooooool

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA