Užički Brazilac Galvao za Telegraf: Volim Srpkinje, obožavam pasulj i Cecu! (FOTO)

Brazilac Tiago Galvao sigurno je najpopularniji sportista u Užicu, za Telegraf kaže da je Vojvodina glavni favorit za titulu u Srbiji i odgovara na pitanje zašto ne bi igrao u Partizanu ili Crvenoj zvezdi...

  • 5

Stigao je u Užice pre dve i po godine, a da tada nije znao skoro ništa u Srbiji. Sada kaže da se nije pokajao i da će mu biti jako žao kad bude morao da nastavi karijeru dalje, jer misli da su Srbi fenomenalan narod i nikada nije imao nikakav problem.

Kako vam se čini život u Užicu i da li ste uspeli da se naviknete na srpski mentalitet?

- Nema puno razlike između Srba i Brazilaca. Užice je super grad, iako je mali. Sve je dosta jeftinije i može lepo da se živi. Ovde sam već skoro tri godine i nikada nisam imao nikakav problem. Kada sam svi su gledali da mi pomognu i posle godinu dana sam uspeo da naučim i jezik. Osećam se skoro kao kod svoje kuće. U klubu su me dobro prihvatili, imamo fenomenalne navijače... Ništa mi ne fali ovde.

Gde su lepše devojke, u Srbiji ili u Brazilu?

- Nadam se da se moji sunarodnici neće ljutiti, ali Srpkinje su lepše. Ono što ih čini posebnima jeste lice. Nigde nisam sreo tako lepe devojke, pa ni u Brazilu. Kada sam došao u Srbiju imao sam nekoliko devojaka, sada ih je sve manje, ne znam šta je problem (smeh).

Kako vam se čini srpska kuhinja i šta najviše volite da jedete ovde?

- Odlična je srpska hrana, vi baš znate da uživate. Najviše volim kad mi spreme pasulj ili komplet lepinju, pošto još nisam naučio ja da pravim. Mislim da bih mogao da jedem pasulj svaki dan. Ima dosta sličnosti sa brazilskom hranom.

 

 

Da li slušate srpsku muziku?

- Naravno, to je prvo što sam zavoleo. Često slušam Cecu i Acu Lukasa, oni su "bogovi". Kako ide ona "Daleko si, daleko si..."? E tu pesmu najviše volim! (smeh) Ali Ceca je najbolja pevačica u Srbiji!

Ko vam je najbolji srpski fudbaler i šta mislite o reprezentaciji Srbije?

- Nemanja Vidić od ovih koji sada igraju, a Rambo Petković od starijih. Vidić je možda i najbolji štoper na svetu. Sviđaju mi se Kolarov i Ivanović. Vidim da se Srbija muči u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali mislim da je svetla budućnost pred njima, jer je mlada ekipa i ima neke vrhunske fudbalere. Tako je i Brazil imao period kada nije išlo, ali sada sve dolazi na mesto.

 Pomenuli ste Ramba Petkovića, kakav je status imao dok je igrao u Brazilu?

- Rambo je bog! Niko nije znao da izvede slobodnjak kao on. Sećam se da smo se kao klinci skupljali u kraju da gledamo utakmice na kojima igra Rambo. Imali smo brazilske čarobnjake, ali Rambo je bio rame uz rame sa njima. Svi ga vole tamo. Nikada nam nije bilo jasno zašto "Gringo" nije igrao za svoju reprezentaciju...

Ko je glavni favorit za titulu ove godine u prvenstvu Srbije?

- Vojvodina! Ostali su neki dobri igrači i došlo je još nekoliko kvalitetnih igrača. Iako je večita borba između Zvezde i Partizana, mislim da Vojvodina može do titule.

I Sloboda se pojačala za novu sezonu, kakve su vaše ambicije?

- Primarni cilj nam je da obezbedimo učešće u Evropi, a koje će to mesto biti videćemo. Igraćemo svaku utakmicu na pobedu i probati da ostvarimo što bolji plasman. Odradili smo dobro pripreme i jedva čekamo da počne prvenstvo.

Gde bi voleli da nastavite karijeru i da li bi nekada zaigrali za Crvenu zvezdu ili Partizan?

- Imam još godinu dana ugovor sa Slobodom, pa ćemo videti. U Srbiji sam naučio kako se igra evropski fudbal, a želja mi je da zaigram u holandskoj ili nemačkoj ligi. Bilo je nekih interesovanja Crvene zvezde i Partizana, ali ništa konkretno nije postignuto. I da jeste, nikada ne bih prešao ni u jedan od ta dva kluba.

Zašto? 

- Pa ne bih baš mogao da objasnim. To su veliki klubovi, imaju sjajne navijače, ali voleo bih da karijeru nastavim negde van Srbije.

Na kraju, Tiago na skoro tečnom srpskom zahvalio se redakciji Telegrafa na razgovoru i pozdravio sve čitaoce našeg portala, a sada je počeo i da uči da piše srpski. Evo kako to izgleda:

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    9. avgust 2013 | 22:30

    Volim i ja Brazilke :)

  • Nataša

    11. avgust 2013 | 00:20

    Kome je bre ovaj mitar najpopularniji u Užicu???On najjj pored OLIVERE JEVTIĆ ,Miladinovića,Zlatića,Antonijevićke,Kojića,Cerovca I još mnogih užičkih proslavljenih sportista vrhunskih???Sramota,BRUKA I SRAMOTA!!!!I šta znači UŽIČKI BRAZILAC??Ako bi mi neko objasnio šta je to Užički brazilac??Eto četrdeset godina sam Užičanka i prvi put čujem za UŽIČKOG BRAZILCA.

  • boki

    10. avgust 2013 | 01:44

    I ja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA