Pašeko: Spreman sam za 60 minuta

Brazilac kaže da je stil igre koji neguje Robert Prosinečki inteligentan, ali i naporan

  • 0

Fudbaler Crvene zvezde Vinisijus Pašeko vratio se u trenažni proces i na pripremama u Antaliji pokušaće da dokaže treneru "crveno-belih" Robertu Prosinečkom da je spreman za superligaške izazove. Ipak, svestan je da je još daleko od pune forme i priznaje da je trenutno spremn za 60 minuta igre u visokom ritmu.

- Spreman sam za 60, najviše 70 minuta jakog ritma i stalnog trčanja. Za ostalo mi nedostaje još treninga i priprema. Ipak,  iza mene je duga pauza i ne mogu da kažem da bih sada mogao da trčim i igram dobro celu utakmicu – iskren je Pašeko.

Nekadašnji prvotimac Flamenga kaže da je za njega Zvezdin stil igre 4-3-3 pre svega jako naporan, ali i inteligentan.

- Mislim da ovaj stil igre traži mnogo pameti i mnogo znanja fudbala. Potrebno je mnogo trčanja i agresije, jer ekipa ne sme da stane. Ritam je jak non-stop. Napred-nazad. Čim se izgubi lopta ulazi se u presing po osvajanje novog napada. U današnjem fudbalu svi umeju da "skupe" i obezbede sredinu i kroz nju je gotovo nemoguće proći, posebno kad se igra sa dva zadnja vezna i kad je ekipa stalno u defanzivi. Zato je lopta na bok jedino rešenje. Sviđa mi se kako Zvezda igra, nadam se da ću moći da pomognem– kaže Pašeko.

Brazilac, kome su u crveno-belom taboru nadenuli nadimak Vini, kaže da mu je jedan od prioriteta po dolasku u Beograd učenje srpskog jezika.

- Moram da savladam srpski jer će mi biti lakše i sa saigračima i sa trenerom. Sada se razumem pomalo sa svima, ali neophodan je jezik i pre i tokom i posle utakmice.

Fudbaler kome su asistencije zaštitni znak kaže da golove ipak voli više od dodavanja, posle kojih se postiže gol.

- Svako više voli da da gol nego da doda, posebno u Brazilu. Ipak, ako je saigrač u boljoj poziciji, glupo je čuvati loptu i šutirati, bolje je dodati. Tu nemam dilemu i zato imam mnogo asistencija u karijeri posebno sa krila. Nadam se da ću pomoći i Borhi, Ožegoviću i Asamoi da daju mnogo golova ove sezone.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA