Partizan predstavio novo pojačanje Fofanu (VIDEO)

Dan nakon utakmice sa Ludogorecom napadač iz Obale Slonovače dogovorio četvrogodišnju saradnju sa "crno-belima" i zvanično je promovisan pred medijima

  • 2

Ismael Beko Fofana (1988), dosadašnji centarfor Širaka iz Đumrija, potpisao je ugovor na 4 godine sa Partizanom. Tokom srede je prošao sve lekarske testove na VMA, a potom je usledila i zvanična promocija pred medijima.

Karijeru je počeo u svojoj Obali Slonovače, da bi ga 2007. primetili skauti Čarltona i potpisali sa njim ugovor, ali nije mogao da igra za Engleze, jer nije imao radnu dozvolu. Zato ga je klub iz Londona slao na pozajmice u norveški Frederikštad, nižerazredne francuske ekipe Šerbu i Sent Lo Manš, da bi se 2010. vratio u domovinu i obukao dres Seve sportsa.

Za Širak je Fofana odigrao 31. prvenstvenu utakmicu u Prvoj ligi Jermenije, postigao je 15 golova, a minulu sezonu proveo je na pozajmici u iranskom Zob Ahanu. Dobrim partijama u mečevima Partizana i Širaka otvorio je sebi vrata "crno-belih".

Na predstavljanju u pres sali FK Partizan, govorio je sportski direktor Albert Nađ, koji je izneo okolnosti koje su motivisale klub da dovedu ovog igrača u svoje redove. Fofana neće moći da igra na kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali će moći da igra ako klub prođe u to takmičenje.

(Telegraf/partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA