ĐILAS: Selektor Srbije može da bude i stranac!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije ističe da će sigurno doći vreme da naš nacionalni tim dobije stranog trenera, ali i naturalizovane igrače

  • 5

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas kaže da nije nemoguće da jednoga dana selektor "orlova" bude i stranac!

On je istakao u razgovoru za "Informer" da nema problem da angažuje stranog stručnjaka, kao i da će u skorije vreme doći momenat kada će naša selekcija morati da ima u sastavu i strane igrače.

- Može stranac da bude selektor, ne vidim ništa loše u tome. Ako je David Blat mogao da vodi Rusiju, zašto bi bio problem da strani stručnjak bude selektor Srbije. Mada mislim da je sada prerano govoriti o tome - kaže Đilas za "Informer".

DOĆI ĆE VREME DA ANGAŽUJEMO STRANE IGRAČE

Prvi čovek srpske košarke je, takođe, otkrio da će doći vreme i za naturalizovanim Srbima u nacionalnom timu.

Mi još nismo spremni da stranim igračima damo pasoš i pozovemo ih u reprezentaciju. Taj stav poštujem, ali nas taj stav čini slabijim u odnosu na druge reprezentacije. Ni Ibaka nije Španac, niko iz reprezentacije Fransuske nije rođen u toj zemlji, Makedonci su doveli Mekejleba i tako dalje.

- Poštujem želju da se borimo sa našim snagama, ali doći će vreme kada ćemo morati da razmislimo o pozivanju stranaca u nacionalni tim - kaže predsednik KSS.

MOGAO SAM DA KAZNIM ONE ŠTO NISU HTELI DA IGRAJU ZA SRBIJU

Đilas je zatim rekao da očekuje da se Srbije plasira do petog mesta na šampionatu Evrope jer bi to bio veliki uspeh, zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

- Srbija na svako takmičenje odlazi sa željom da ga osvoji, a ne samo da učestvuje. Međutim, kada realno pogledate situaciju, plasman do petog mesta je uspeh.

- Imamo dosta problema sa povredama igrača i moramo biti realni zbog toga. Mada bi mogao da nas pogleda i onaj odozgo, jer od 2002. i Indijanopolisa nismo imali baš sreće - rekao je Đilas, i dodao da nije hteo da kažnjava igrače koji nisu hteli da igraju za reprezentaciju.

- Ne želim da kažnjavam igrače koji neće da igraju za reprezentaciju iako imam pravo po propisima FIBA. Jedino što mi smeta je što ne kažu lepo da neće da igraju ili da su umorni, nego se priča o lažnim povredama. Igrači celu sezonu odigrali bez problema i odjednom su povređeni kad treba da igraju za Srbiju - rezigniran je predsednik KSS.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoBG

    9. avgust 2013 | 08:54

    Dokle vise politicari da se bave sportom,zato i jesmo tu gde smo,bolje gledajte drzavu da izvucete,mada najbolje svi da odete vozom u jednom pravcu:))

  • Trvi-CZV

    9. avgust 2013 | 09:27

    Јадни смо кад нам је ђики председник КССа...

  • стрептомицин

    9. avgust 2013 | 10:01

    Све који одбијају позив селектора, казнити одузимањем држављанства и трајном забраном уласка у земљу и са страним пасошом. Њима неће тешко пасти јер само одбијање показује какви су "људи".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA