Srpski MMA gladijator: Samo čelične kosti i ugriz vampira mogu da me slome! (VIDEO) (FOTO)

Dušan Džakić samo za Telegraf o strahu pred ulazak u ring, ljubavi prema tigrovima, Spartancima kojima se divi, tetovažama, manekenkama koje se prodaju u Dubaiju, ali i meču sa Slovencem u pulskoj Areni

  • 14

Hrabrost i spremnost koju MMA borci pokazuju u Oktagonu s pravom ukazuje na to da ih nazivamo „savremenim gladijatorima“! Kod većine ljudi koja gleda UFC mečeve, borbe na „život i smrt“ strah se javlja pri samoj pomisli kako bi to izgledalo kada bi se oni našli na borilištu.

Posle 21 meča u karijeri (14-7), za jednog od najiskusnijih srpskih MMA boraca i najboljeg u velter kategoriji (do 77 kilograma), Dušana Džakića ulazak u oktagon predstavlja rutinu.

- Strah postoji! Da njega nema to može da kaže samo lud čovek ili neko da laže! Pre ulaska na borilište razmišljam da li ću da dobije neki težak udarac, da li ću da se izblamiram pred publikom, da li će me sudije pokrasti? U poslednje tri godine uspešno sam se borio sa strahom, a rezultat toga je devet pobeda iz isto toliko mečeva – rekao je Džakić i dodao.

- Protivnik je čovek od krvi i mesa, što ja u šali kažem vreća kostiju i mesa. On nema čelične kosti, niti ugriz vampira da može da mi uradi nešto što ja njemu ne mogu.

U Hrvatskoj 27. septembra najboljeg srpskog velteraša očekuje meč sa Slovencem Primožom Vrbincem.

- On je tvrd protivnik, koji je nokautirao našeg Nemanju Uverića i sigurno će meč biti težak. Ipak, uveren sam u pobedu! Da li će biti sudijski prekid, nokaut ili završnica u parteru ne znam, ali neću kalkulisati i čekati sudijsku odluku. Čak sam organizatorima rekao da se odričem honorara ako uđem u drugu rundu ili budem u parteru duže od 20 sekundi!

Meč će biti održan na otvorenom, u pulskoj Areni, pa će dvoboj izgledati poput borbe gladijatora. Ipak, Džakić ne pridaje veliki značaj „vrućem terenu“.

- Dobacivaće mi sigurno, ali ne obazirem se na to da li će mi neko govoriti "Bravo" ili vikati "Ua". Kada bih se obazirao na stvari sa strane popucali bi mi živci i verovatno bih završio u nekoj mentalnoj ustanovi. Bitno mi je da ne bude sudijskih nepravilnosti – kaže fokusirani Džakić.

Tromesečni ciklus priprema za meč „Cyborg 2“ obavlja u nekoliko etapa u kojima radi treninge snage, borenja, tehnike i taktike.

- Prve četiri nedelje radim na snazi, samo tegove, trening za powerlifting i strongmen takmičenja, ne i bodiblding. Uz to trčim, plivam, vozim biciklu, penjem se uz veštačku stenu.

- U drugom delu radim treninge borenja,veština, u čemu mi pomažu neki od najboljih srpskih boraca za boks Marko Nikolić, džiudžicu Sale Milićević, kik-boks Dejan Kekić, rvanje Radomić Petkovć...Takođe, radim i kondicione treninge sa trenerom Sretenom Bogićevićem. U svim veštinama pojedinačno sam prosečan ili čak ispod proseka, ali kada se sve to objedini u MMA u Srbiji i regionu sam najbolji – samouveren je Džakić.

Poslednjih mesec dana priprema Džakić radi jake MMA sparinge, kao i treninge gde se smanjuje intenzitet, uvežbava tehnika i taktika i prikuplja snaga koju iskazuje u toku samog meča. Osim treninga, opuštanje i smirenje pred meč nalazi u zanimljivom hobiju.

- Volim životinje, pa sam u dvorištu napravio malo jezero u kojem imam koi i šarane, zlatne ribice, gupike, papagaje, ježa, vodenu kornjaču, ukrasne patke – mandarinke, papagaje, imao sam sokola, a imam u planu da kupim tigrice i lasicu. Hranjenje tih životinja mene smiruje i opušta pred meč.

- Takođe čitam i knjigu „Ognjena kapija“, koja govori o bitci kod Termopila, Spartancima, njihovoj hrabrosti i svaki put kad pročitam tu knjigu mislim da mogu da se zaletim na tenk!

 Tetovaže i atraktivne "devojke iz ringa" često se vezuju za jake momke, što Džakić kroz osmeh potvrđuje.

- Ljubitelj sam tetovaža od kojih "Dead game" znači da se nikada neću povući u ringu, što mi se doduše jednom dogodilo kada sam bio suspendovan. "Ičigeki" - jedan udarac sigurna smrt i "Cyborg 2" što mi je nadimak u ringu neke su od stvari koje sam iscrtao na telu.

- A devojke koje nose brojeve između rundi, koje sebe nazivaju "modelima" i "manekenkama", ja bih nazvao drugim imenom.. Ako se zadovoljavanje Arapa u Dubaiju naziva manekenstvom, onda su sve naše devojke koje idu tamo manekenke, a slično je i sa devojkama iz ringa.

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA