KREĆE JELEN SUPER LIGA: Voša i "večiti" za trofeje!

Od subote ponovo prvenstvene borbe u srpskom fudbalu. Novosađani deluju konačno kadri da se umešaju u trku za titulu sa Partizanom i Crvenom zvezdom, što se već nekoliko sezona najavljuje, ali nikako da se desi

  • 5

Od subote kreće Jelen Super liga. Posle skoro dva i po meseca pauze srpski klubovi započinju novi šampionat, koji bi mogao da bude znatno drugačiji od nekoliko prethodnih. Iako stanje u našem fudbalu ukupno nije baš blistavo, ima i pozitivnih pomaka.

Omladinska reprezentacija Srbije sve nas je nedavno iznenadila i obradovala osvajanjem titule evropskog prvaka, novosadska Vojvodina beleži svoj najbolji nastup u evropskim kupovima decenijama unazad, a i na planu infrastrukture ima napretka.

Srpski stadioni ove sezone izgledaće malo modernije, reflektore su postavili novi članovi elite Čukarički i Voždovac, čiji stadion na vrhu tržnog centra je prava atrakcija. Takođe, Radnički iz Niša iskoristio je donaciju Fudbalskog saveza i obasjao renovirani Čair, a u toku jesenjeg dela sezone očekuje se da reflektore postave još Sloboda i Radnički iz Kragujevca, do kraja prvenstva verovatno i Novi Pazar.

Ukupno deset klubova trebalo bi da ima mogućnost organizovanja noćnih utakmica, Jagodina i Napredak od prošle sezone i odranije Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina.

Kada je reč o trci za titulu, što je svakako najvažnije, glavno je pitanje hoće li se prekinuti monotonija dominacije Partizana koja traje već šest godina. "Crno-beli" su bili vrlo neubedljivi na početku sezone, odlasci oni ostvareni (Lazar Marković, Smiljanić, Ivanov...) i najavljeni (Mitrović) uzimaju danak i pitanje je da li su u međuvremenu dovedena pojačanja adekvatna zamena.

Crvena zvezda, "večiti rival" crno-belih, uprkos teškoj finansijskoj situaciji dovela je mnogobrojna pojačanja (Ninković, Pečnik, Arauho, Rakić...) ali ni ona na uvodnim mečevima nije oduševila i, za razliku od Partizana, već je završila evropsku odiseju. Na Marakani ističu da je povratak titule prioritet, međutim, po onom što fudbaleri prikazuju malo koga su ubedili u kvalitet. Zvezda bi svakako trebalo da bude u trci za oba trofeja, ali vrlo je neizvesno hoće li imati snage za završni korak.

Vojvodina bi konačno mogla da se zaista ozbiljno upusti u trku sa Partizanom i Zvezdom, nešto što se godinama nagoveštava, a nikako ne ostvaruje. Novosađani su oduševili u evropskim nastupima, eliminisali Hibernijans sa Malte, Honved i Bursu uz frapantnih 17 postignutih golova na šest utakmica i najavili da su konačno sazreli za domaće trofeje.

Vojvodina je imala vrlo dobar prelazni rok (Delač, Vranješ, Leković, Fatić..) a jedino može da bude problem odlazak Abubakra Oumarua, za kojeg nije jasno da li u klubu imaju pravu zamenu.

Jagodina, OFK Beograd, Rad, Sloboda pretenduju na visok plasman, ali neko će sigurno razočarati. Od ostalih ekipa teško je očekivati da neko zablista, opstanak u eliti biće primaran cilj.

U prvom kolu sastaju se:

Subota:

Rad - Čukarički (17:30)

Sloboda - Spartak (17.30)

OFK Beograd - Voždovac (17.30)

Partizan - Novi Pazar (19.00)

Radnički Niš - Radnički Kragujevac (20.00)

Jagodina - Napredak (20.00)

Nedelja:

Javor - Crvena zvezda (18.00)

Vojvodina - Donji Srem (20.00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA