POČELA BUNDESLIGA: Bajern krenuo pobedom, uz penale i autogolove! (VIDEO)

U prvom meču šampionata Nemačke branilac titule savladao Borusiju Menhengladbah sa 3:1 uz, reklo bi se, priličnu naklonost sudija

  • 0

Fudbaleri Bajerna počeli su odbranu titule u Bundesligi pobedom protiv Borusije Menhengladbah 3:1, ali na trijumfu stoji senka zbog čudnih odluka sudije Tobijasa Velca i njegovih pomoćnika. Prvo su priznali drugi gol Bajerna u situaciji kada se Mario Mandžukić aktivirao iz dubokog ofsajda, a onda su u drugom poluvremenu u razmaku od dva minuta dosudili dva penala za domaćine.

Izabranici Pepa Gvardiole ipak su bili bolji rival tokom većeg dela utakmice i neće se mnogo baviti kontroverznim odlukama. Za njih je bitno da nastavljaju u pobedničkom ritmu iz prošle sezone kada su pokupili sve trofeje, a i u novoj biće prvi favorit u svim takmičenjima.

Odbrana Borusije kapitulirala je posle samo 12 minuta, Frank Riberi uposlio je dugačkim pasom Robena koji je sa nekih 15 metara jednim potezom pooslao loptu pored istrčalog golmana gostiju, koji je prethodno slabo ispucao loptu, omogućivši brzu akciju ekipi iz Minhena.

Već u 16. minutu bilo je 2:0. Ovog puta Roben je uposlio Riberija koji nije uspeo da zahvati dobro loptu, ali golman Stegen je odbija tačno do Mandžukića koji se aktivirao iz ofsajda i poslao je u mrežu. Sudije su međutim priznale gol.

U završnici prvog poluvremena neizvesnost je uneo Dante, katastrofalnom reakcijom i autogolom posle ubačene lopte sa leve strane, što je bio lep poklon za goste iz Menhengladbaha.

U nastavku viđena je izjednačena igra, a onda je u 68. minutu dosuđen penal zbog igranja rukom defanzivca Borusije Alvara Domingeza. Utisak je da nije bilo namere, ali arbitar je bio neumoljiv. Šut Tomasa Milera sa 11 metara odbrabio je golman Menhengladbaha, međutim u pokušaju da blokira Robena, Domingez ponovo igra rukom i Velc opet pokazuuje na belu tačku.

Siguran realizator bio je David Alaba, koji je golom praktično rešio meč. U preostalom vremenu Bajern je znalački sačuvao prednost, a utisak je i da su igrači Borusije bili slomljeni posle dva penala protiv njih i trećeg primljenog gola.

Bajern - Borusija Menhengladbah 3:1

(Roben 12, Mandžukić 16, Alaba 69 p - Dante 40 ag)

Preostali mečevi prvog kola igraju se u subotu i nedelju.

Subota:

Hofenhajm  - Nirnberg 15.30

Leverkuzen  - Frajburg 15.30

Augsburg - Borusija Dortmund 15.30

Hanover - Volfsburg 15.30

Herta - Ajntraht Frankfurt 15.30

Ajntraht Braunšvajg - Verder 18.30

Nedelja:

Majnc - Štutgart 15.30

Šalke - Hamburger 18.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA