Miha za Kolumbiju pozvao Šćepovića!

Selektor saopštio spisak reprezentativaca na koje računa za prijateljski meč u Barseloni 14. avgusta, što je generalna proba za Hrvatsku u kvalifikacijama za SP

  • 13

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je spisak za prijateljsku utakmicu protiv Kolumbije, 14. avgusta u Barseloni, što je generalna proba "orlova" ze predstojeći meč kvalifikacija za prvenstvo sveta protiv Hrvatske 6. septembra u Beogradu.

Mihajlović je prvi put pozvao Predraga Rajkovića, golmana omladinske reprezentacije koja je nedavno postala prvak Evrope, a prilično je iznenadio time što je na spisak stavio i Marka Šćepovića, fudbalera Partizana.

Za meč sa Kolumbijom pozvani su sledeći fudbaleri:

Golmani: Damir Kahriman (Tavrija), Branimir Aleksić (Spartak) i Predrag Rajković (Jagodina)

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Milan Biševac (Lion), Slobodan Rajković (Hamburg), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Nenad Tomović (Fiorentina) i Dušan Basta (Udineze)

Vezni fudbaleri: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Kijevo), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Luka Milivojević (Anderleht), Radosav Petrović (Genčlerbirligi) Nenad Krstičić (Sampdorija), Dušan Tadić (Tvente) i Miralem Sulejmani (Benfika)

Napadači: Filip Đuričić (Benfika), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Partizan) i Marko Šćepović (Partizan).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedeljak u Barseloni, meč će biti odigran u sredu od 20 časova na stadionu Minestadio, nedaleko od mnogo poznatijeg Nou kampa.

Selektor je objasnio svoju odluku da pozove Šćepovića, koji je već duže vreme na udaru navijača koji mu zameraju da se ne zalaže dovoljno na terenu, a nedavno mu je posle meča sa Ludogorecoma vođa navijača crno-belih Miloš Radisavljević skinuo kapitensku traku.

- Verujem u tog momka, znam da ima kvalitet i potencijal. Tu smo da mu pomognemo, ali on je prvi koji treba sebi da pomogne. Ovo će biti zadnji poziv za njega ako ne promeni svoj način i pristup igranja fudbala. Imam osećaj da kad izađe na teren kao da ti čini uslugu - rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu Hajat na kojoj je saopštio spisak igrača za prijateljski meč protiv Kolumbije.

On je dodao da će Šćepović sigurno u sredu protiv Kolumbije odigrati 45 minuta.

- Ne zanima me da li će da postigne gol, već da pruži maksimum kad izađe na teren. Kada bude tako onda mu niko na tribinama neće imati šta da zameri. Sve zavisi od njega, ako bude slušao i imao odgovarajući pristup, dobijaće poziv - rekao je Mihajlović.

Selektor je istakao da neće menjati stil igre, iako ne može da bude zadovoljan postignutim rezultatima u kvalifikacijama.

- Imamo sistem igre od kojeg ne odstupamo, igramo napadački, sa dosta presing i kratkim pasovima. Niko nije zadovoljan rezultatima u kvalifikacijama, ali protiv Belgije i Hrvatske smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Zaslužili smo mnogo više, imamo problem sa ralizacijom, ali to je normalno jer nemamo špica. Međutim, imamo perspektivu na toj poziciji - poručio je Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • athdept

    11. avgust 2013 | 14:24

    Jel neko zajebava ovaj narod? Definitivno,ali definitivno prestajem da gledam reprezentaciju,izbeci cu i hrvatsku i tu ce biti bruka verovatno :'(

  • Pedja-PFC

    11. avgust 2013 | 14:53

    Kimi,reaguj!

  • paki

    11. avgust 2013 | 14:31

    Mogao je Sinisa da pozove mog pra dedu umesto Scepovica,bolje bi igrao od Scepovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA