"Durantula" i Vestbruk kao Džordan i Pipen, Peković opet odličan (VIDEO)

Senzacionalni Lin vodio Nikse do pobede nad šampionom, Majamiju derbi Floride, Irving i Lav meč vineri s penala

  • 0

Istorijska noć u Oklahomi! "Grmljavina" je pregrmela Denver u meču koji će se pamtiti po mnogim rekordima - posle produžetaka 124:118.

Dvostruki najbolji strelac NBA lige Kevin Durant je prvi put u karijeri prešao granicu od 50 poena na jednoj utakmici. Popularni "Durantula" je zatrpao koš Nagetsa s 51 poenom i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf. Kažemo jedan od najzaslužnijih, jer su još dva igrača imala fantastičan učinak. Rasel Vestbruk je dodao 40 poena. Durant i Vestbruk su tako postali prvi tandem koji je postigao preko 50, odnosno preko 40 poena na jednom meču NBA Lige, još od 1996. kada su sličan učinak u dresu Čikago Bulsa imali legendarni Majkl Džordan i Skoti Pipen. Odličan je bio i španski reprezentativac Serž Ibaka koji je imao tripl - dabl učinak: 14 poena, 15 skokova i 11 blokada!

- Kao klinac maštate  o tome da nekome ubacite 50 poena. Nisam baš očekivao da će mi to poći za rukom već u 23. godini, ali ne žalim se. Prilično je kul osećaj - rekao je Durant, koji je je ispraćen skandiranjem "MVP, MVP, MVP!"

Denver je vodio s pet razlike (111:106) 43 sekunde pre kraja regularnog dela, ali je Durant vezao trojku i zakucavanje i meč odveo u produžetke, gde je Denver potpuno popustio i Oklahoma je slavila. Za goste je Aflalo ubacio 27 poena, dok je Andre Miler dao 21 koš i 10 asistencija.

Posle pogođenih slobodnih bacanja Kevina Lava samo desetinku pre kraja meča, Minesota je savladala Filadelfiju 92:91. Nikola Peković je opet bio odličan u timu "Timbervulfsa" s 17 poena i 9 skokova. Riki Rubio je dao 22 (rekord karijere), a Kevin Lav dva koša manje uz 14 skokova.

"Linmanija" i dalje hara Amerikom! Senzacija Džeremi Lin je opet predvodio Njujork Nikse do pobede. Ovoga puta je "završio" šampione Dalas Maverikse. Otkrovenje lige je postigao 28 poena i imao rekordnih 14 asistencija i tako bio najzaslužniji za prekid Dalasove serije od šest uzastopnih pobeda.

Lebron Džejms je postigao 27, a Dvejn Vejd 25 poena u pobedi Majamija nad Orlandom u derbiju Floride. Bila je ovo šesta uzastopna pobeda "Vreline".

Dva dana posle posle meča u Los Anđelesu, opet su se sastali Lejkersi i Finiks. Ovoga puta u Arizoni, gde su se "Sansi" revanširali "Jezerdžijama" za poraz u petak i slavili 102:90. Džerod Dadli je s rekordom sezone od 25 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok je Brajant na drugoj strani postigao 32 poena, ali uz šut 1 od 8 za tri i deset izgubljenih lopti.

Prvi pik s drafta Kajri Irving je bio meč viner u pobedi Klivlenda nad Sakramentom, pošto je samo četiri desetinke pre kraja meča pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 93:92.

Jedon od junaka večeri je i neverovatni Ersan Iljasova. Turčin je gotovo sam odveo Milvoki do pobede nad Nju Džersijem od 92:85. Iljasova je ubacio 29 poena uz 25 skokova, čime je prekinuo seriju Baksa od četiri meča bez pobede.

REZULTATI

Feniks - Lejkersi 102:90

Oklahoma - Denver 124:118 pr.

Hjuston - Juta 101:85

Nju Džerzi - Milvoki 85:92

Minesota - Filadelfija 92:91

Klivlend - Sakramento 93:92

Indijana - Šarlot 108:73

Detroit - Boston 96:81

Majami - Orlando 90:78

Njujork - Dalas 104:97

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA