ZBOG SUMNJIVIH TRANSFERA: Kreću hapšenja u Zvezdi i Partizanu!

Na udaru svi oni koje narod godinama sumnjiči za probleme u fudbalu: menadžeri, funkcioneri, ali i igrači... "Crno-beli" će biti posebno na udaru u narednih mesec dana

  • 24

Predstoji nam burna jesen i čišćenje u srpskom fudbalu! Krivične prijave i privođenje odgovornih za nestanak više od 50 miliona evra prilikom transfera fudbalera biće rezultat predistražnih radnji Uprave kriminalističke policije o malverzacijama u Partizanu i Crvenoj zvezdi!

Kako saznaje "Nedeljnik", u poslednjih nekoliko dana saslušano je desetak fudbalera oba kluba, kao i bivši Zvezdin sekretar Andrija Kleut, Goran Vasilijević i igrači Pavle Ninkov i Nenad Kovačević, a došlo se do saznanja o velikoj utaji poreza, kao i posrednicima u transferima.

To su navodi izvora lista, koji piše i da je istraga UKP pokazala da su najmanje novca od transfera dobijali igrači i klubovi.

- Katastrofalni rezultati Partizana i Zvezde u Evropi i nacionalnom takmičenju proteklog vikenda, rat saopštenjima među klubovima, optužbe ka Fudbalskom savezu i kontraoptužbe, vapaji i tužakanja kod najviših državnih institucija, kao i sve učestaliji i agresivniji ispadi navijača deo su uzavrele atmosfere pred vruću jesen u kojoj se očekuje okončanje istrage i hapšenja zbog malverzacija u protekloj deceniji u najvećim srpskim klubovima - navode sagovornici "Nedeljnika "iz UKP.

DOKAZI STIŽU IZ ITALIJE, BELGIJE I HOLANDIJE

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal već duže vreme proveravaju više od deset transfera fudbalera, od kojih su najsumnjivije prodaje fudbalera italijanskim prvoligaškim klubovima.

Telegraf podseća da ih je najviše bilo na relaciji Partizan - Fiorentina (podsećamo na transfere Jovetića, Ljajića, Nastasića, Gulana...).

Dokumentacija koja može biti značajan dokaz stigla je iz Italije, a očekuje se da pristignu i papiri iz Belgije i Holandije.

Iako je na početku istrage akcenat stavljen na transfere koje je ugovarala agencija Falija Ramadanija, činjenica je da su istražni organi došli i do malverzacija u kupoprodajama koje su odradili anonimni menadžeri ili posrednici, s jakim uporištima u političkim, navijačkim i kriminalnim strukturama. Sumnjivi su i drugi poslovi koje su ovi klubovi sklapali u prethodnoj deceniji.

PARTIZAN NAJVIŠE POD LUPOM

Istraga je otišla nešto dalje u Partizanu, gde su pod proverom transferi iz poslednjih desetak godina, odnosno iz doba Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića, a zatim i Dragana Đurića.

Isplivala je i krivična prijava Uprave za pranje novca iz 2004. koja se odnosi na malverzacije u Partizanu i koja zbog protoka vremena i neblagovremenog pribavljanja dokaza nije dovoljna za procesuiranje, ali ima za cilj da istragu povuče i na neku drugu stranu.

Policijska akcija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal podrazumevala istragu nekoliko hiljada stranica dokumentacije, tokova novca, nesrazmerno bogaćenje pojedinaca, siromaštvo i dugove klubova koji su prodavali igrače za desetine miliona evra, nelegalno finansiranje navijačkih grupacija, veze s političarima i kriminalom.

Epilog višegodišnje istrage koja je iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala krajem prošle godine prešla u ruke Radne grupe UKP-a trebalo bi da usledi u narednih mesec dana.

(Telegraf / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Додић

    14. avgust 2013 | 15:42

    Hapsi Lopove koji god da su! Svi sto su krali u zatvor! BEZ POGOVORA!

  • blok45

    14. avgust 2013 | 15:48

    Hapsi milicijo. Setite se nase pesme za zarka zecevica od pre 7-8 godina... "i da molis ispred ispred juga, robija te ceka duga, zeko lopove"

  • Hram JNA

    14. avgust 2013 | 15:52

    Djuro ima da sviras klavir.Ima boga,smrade jedan raspali!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA