Srbija nesrećno poražena od Kolumbije! (VIDEO)

Golom Guarina u 89. minutu reprezentacija Srbije u Barseloni poražena sa 0:1 u prijateljskom meču, što je bila poslednja provera pred nastavak kvalifikacija za SP i utakmicu sa Hrvatskom 6. septembra u Beogradu

  • 15

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskom meču protiv Kolumbije u Barseloni sa 0:1 golom Guraina u 89. minutu, i tako nastavila sa lošim rezultatima. "Orlove" očekuje nastavak kvalifikacija za SP u kojima su nam ostale samo teoretske šanse, a meč na prilično praznom Minestadiu u Barseloni teško da je veliko ohrabrenje pred susret sa velikim rivalom Hrvatskom, iako je Kolumbija trenutno treća na listi FIFA.

Ponovo je ispoljena stara boljka - neefikasnost. Mihajlvić je dao priliku velikom broju igrača, ali realizatora jednostavno nema. Možda, kad prilično mlada ekipa sazri i stekne iskustvo i taj problem bude rešen, ovako, čini se da će nastaviti da nas muči.

Izabranici Siniše Mihajlovića nisu loše odigrali meč. Naročito je zanimljivo bilo prvo poluvreme u kojem su obe selekcije imale nekoliko odličnih prilika. U nastavku je tempo opao, a kada je već izgledalo da će se utakmica zavšiti bez golova - Kolumbiija je stigla do pobede.

Šteta, jer da nije bilo kiksa odbrane, utisak bi ipak bio nešto bolji. Ovim je pokvaren debi Predraga Rajkovića u A timu. Inače, on je jedan od junaka trijumfa omladinske reprezentacije Srbije koja je nedavno osvojila EP, samo što je zamenio na golu Kahrimana morao je da vadi loptu iz mreže.

TOK MEČA

3. minut - slobodan udarac za Srbiju sa dvadesetak metara, Branislav Ivanović šutira previsoko.

5. minut - Srbija ponovo preti posle prekida, centaršut Sulejmanija, Ivanović glavom neprecizan.

15. minut - novi "slobodnjak" za Srbiju, Sulejmani pokušava iz velike daljine. Skroz neprecizno.

16. minut - odmah su uzvratili Kolumbijci, srećom i Murijel neprecizan sa nekih sedam-osam metara šalje loptu preko gola.

18. minut - nije se dugo čekalo na novu priliku Kolumbije, Rodriges pronalazi Murijela, koji iskosa sa desne strane šutira pored stative.

23. minut - odlična kombinacija Južnoamerikanaca i šansa Guararda.

25. minut - Radovanović dva puta pokušava, prvo blokiran, onda golman Kolumbije fantastično brani.

27. minut - Guradado šutira iz daljine, Kahriman brani, Rajković sklanja loptu ispred Martineza.

30. minut - Rajković u odličnoj šansi, Martinez ga sprečio uklizavanjem.

35. minut - Mitrović upošljava Fejsu koji se nije snašao i uputio mlak šut, Ospina hvata.

41. minut - Jedan Kolumbijac je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudiji nije palo na pamet da svira penal.

45+1 - Prodor Kolimbijaca po desnoj strani; ubačena lopta prema Rodrigesu koji je zamalo neprecizan.

Poluvreme. Vrlo sadržajnih 45 minuta, dosta šansi, dinamična igra, samo fale golovi.

46. minut - Marko Šćepović i Dušan Tadić ušli su u igru umesto Sulejmanija i Mitrovića.

49. minut - fenomenalna šansa! Tadić je driblao, uposlio Đuričića koji šutira sa desetak metara, Ospina fantastično brani.

60. minut - zatišje. Opao je tempo, već sedam-osam minuta.

61. minut - srpski selektor vrši još tri izmene. Umesto Ivanovića, Đuričića i Radovanovića u igri Krstičić, Rukavina i Petrović.

63. minut - monotoniju je razbio Basta dobrim pokušajem levicom sa oko 20 metara, golman Koumbije ponovo na visini zadatka.

68. minut - dve šanse u istom minutu, Kahriman dvaput loše interveniše, ali Kolimbija to ne koristi. Srpski golman kod prve greške se iskupio i odbranio, ali posle ubačene lopte sa leve strane - krenuo skroz u prazno.

84. minut - Kahriman pravovremenim istrčavanjem spasava gol, ali potom igra rukom van kaznenog prostora i to je indirekt za Kolumbiju u izglednoj poziciji. Oni to, srećom, ne koriste.

89. minut - GOOOL 0:1 Rajković, samo što je zamenio Kahrimana, morao je da vadi loptu iz mreže. Guarin je glavom sa nekoliko metra ubacio loptu u gol i krunisao odličnu akciju svoje ekipe.

SRBIJA - KOLUMBIJA 0:1

(Guarin 89)

SRBIJA: Kahriman, Ivanović, Subotić, Rajković, Tomović, Radovanović, Fejsa, Basta, Đuričić, Sulejmani, Mitrović. Igrali još: Šćepović, Tadić, Krstičić, Rukavina, Petrović.

KOLUMBIIJA: Ospina, Sunjiga, Armero, Guardado, Valdes, Moskera, Sančes Agilar, Rodriges, Martines, Murijel. Igrali još: Jepes, Ramirez, Baka, Meija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    14. avgust 2013 | 22:01

    Miha i njegovi ramadanijevci... Smesno. Ajd ti lepo sa toletom van srpskog fudbala pustite tu decu da igraju.

  • Nešo

    14. avgust 2013 | 22:14

    Ha-ha-ha grohotom se smejem , mi Srbi smo ludi kada ovo trpimo,ne postoji zemlja koja Mihu i Teleta ne bi napenalila u vasionu !

  • Fax

    14. avgust 2013 | 22:44

    Jesul pevali himnu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA