Đoković se igrao sa "vatrom", pa savladao Monaka!

Srpski teniser u prvom setu dozvolio Argentincu da osvoji četiri uzastopna gema, a onda "dodao gas" i slavio sa 7:5, 6:2

  • 1

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na ATP turniru u Sinsinatiju, jedinom iz masters serije 1000 koji nikad nije osvojio. Novak, koji je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Argentinca Huana Monaka sa 7:5, 6:2. Ovo je bio osmi trijumf Đokovića, koji ima stoprocentan uspeh protiv Južnoamerikanca.

U narednoj rundi srpski teniser igraće protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je u tri seta bio bolji od Kanađanina Vaseka Posipila (7:5, 2:6, 7:6).

Viđen je uzbudljiv meč, bar u dobrom delu. U prvom setu Đoković je imao velikih 4:1, ali Argentinac je stigao do preokreta 5:4, a onda i servirao za prvi set. Đoković tada pokazuje zašto je prvi reket sveta, pravi brejk i kreće u seriju od tri uzastopna gema koja su mu donela set, 7:5.

Drugi set imao je sličan početak kao i prvi. Đoković je dominirao i stigao do 4:1, ali ovog puta nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Prepustio je rivalu samo još jedan gem i sa 6:2 završio posao.

Nole će ako pobedi u Sinsinatiju, gde je dosad četiri puta poražen u finalu, postati prvi teniser koji je osvojio u karijeri sve turnire iz serije masters 1000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA