MIHAJLOVIĆ: Ponovila se boljka iz kvalifikacija - neefikasnost

Trener fudbalske reprezentacije Srbije na konferenciji za štampu posle poraza od Kolumbije (1:0) ocenio da je ekipa dobro igrala i tvrdi da njegovi izabranici već godinu dana nezasluženo gube utakmice

  • 4

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović posle poraza od Kolumbije (1:0) u prijateljskom meču u Barseloni rekao je da se ponovila priča iz kvalifikacija sa lošom realizacijom i da je sve bilo dobro osim rezultata.

- Stara priča, isto kao u dosadašnjim kvalifikacijama gde nas niko nije nadigrao. Igrali smo sa trećim na svetu, ali ta razlika se nije primetila.Videla se naša stara boljka iz mečeva sa Belgijom i Hrvatskom, gde smo stvorili 12-13 šansi, a dali jedan gol iz slobodnog udaraca.

- Ako ne daš gol, ne možeš da pobediš. Samo mi je žao zbog momaka, jer evo već godinu dana gubimo utakmice koje nismo zaslužili da izgubimo - rekao je Mihajlović na konferenciji za medije posle utakmice.

On je izrazio nadu da će se sve to promeniti u budućnosti kada mladi napadači srpskog tima sazru i steknu neophodno iskustvo.

- Šta je rešenje? Da naši napadači sazru što pre, da budu mirniji pred golom i da se malo, kako se to kaže, otvori. Nismo klub da možemo da kupimo nekog, ove momke imamo na raspolaganju, oni su naša perspektiva i, kao za sve u životu, potrebno je malo vremena - naglasio je Mihajlović.

On je naveo da Srbija nijednog trenutka nije bila slabiji rival na terenu, naprotiv, u većem delu meča igrala je bolje.

- Mi smo stvarali šanse iz izgrađenih akcija, a oni su došli do gola slučajno, posle nespretne reakcije Subotića. Govorio sam igračima da četiri odbrambena i tri vezna moraju da budu gusti, da ne sme da prođe lopta i da ukoliko treba da se desi šansa to bude iz centaršuta. Nažalost, prošla je, Rajković je sjajno odbranio prvi šut, a onda nismo imali sreće.

- Možda se plaća danak neiskustvu, ali uveren sam da će sve doći na svoje, vidim da na svakoj utakmici ima pomeranja napred. Nadam se da će nam to jednom početi da se vraća, možda već protiv Hrvatske - zaključio je Mihajlović.

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    15. avgust 2013 | 09:12

    kolumbija jeste trenutno treca, ali realno 23. pogotovo bez falkaoa. to fifino rangisanje je totalno nemerodavno. i sad se sinisa vadi kao, vidite nemamo srece a bili smo bolji od trece reprezentacije na svetu, koja uzgred po meni nije treca ni na svom kontinentu...

  • ироничар

    15. avgust 2013 | 00:00

    Šta ima ovaj šminker uopšte da se javlja nakon bilo kog meča? ... pored toliko trenera - Ratomir Dujković, Radomir Antić, Ljubinko drulović itd. itd... Mi baš moramo ovog italijanskog šmekera čija deca srpski ne znaju da imamo??? pa on podmlađuje A repku... i pravi kombinacije svaki važan meč... on pravi klub od A reprezentacije, halo gde to ima? kad će ovi crnogorci i mihajlovići više na smenu? ...

  • upssss

    15. avgust 2013 | 09:11

    Neefikasnost, vidi stvarno, pa sto covece nepozva Scepovica? Jaooo da pa on je bio u protikolu, cek, cek... ma on je usao i u igru u drugom poluvremenu, nesto nisam primetio!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA