Policija i u Kući fudbala, ispituje moguće pronevere novca!

Postoje izvesne sumnje da je dodeljivanje poslova oko izgradnje objekata u Staroj Pazovi išlo preko bliskih i kumovskih veza, da nije ispoštovana zakonska procedura i da je proneveren novac

  • 2
Kuća fudbala Foto: Milena Đorđević

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala ušla je u prostorije Fudbalskog saveza Srbije čije poslovanje ispituje zbog izgradnje i rada Kuće fudbala u Staroj Pazovi, poslovanja turističke agencije "Plavi-plavi", pozajmice, kredita, tendera.

- Postoje izvesne sumnje da je dodeljivanje poslova oko izgradnje objekata u Staroj Pazovi išlo preko bliskih i kumovskih veza, da nije ispoštovana zakonska procedura i da je proneveren novac. Naravno, to se sada sve proverava. Postoje indicije na teške zloupotrebe, ali da li ih je i bilo, znaće se kada završimo kontrolisanje FSS - navodi izvor blizak istrazi.

Kuća fudbala otvorena je maja 2011. godine, a jedan od izvođača radova bila je firma "SMB gradnja" iz Subotice, vlasnika i direktora Predraga Petričevića. On je, tri meseca posle otvaranja kompleksa u Staroj Pazovi, uhapšen u policijskoj akciji "Šetač" zbog sumnje da je utajio porez i prao novac. Tada je osumnjičen da je od 2007. do kraja 2010. godine utajio dva i po miliona dinara.

Izgradnja Kuće fudbala, prema nekim informacijama, koštala je oko 285 miliona dinara. Izgrađen je hotel, restoran i sportska hala. Petričević je dobio posao u vrednosti tri miliona evra. Nije, međutim, kako saznajemo, sporna samo izgradnja objekata, već i njeno opremanje.

U toku je provera na koji su način poslove na izgradnji sportskih i ugostiteljskih objekata u Staroj Pazovi dobijale određene firme.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA