Podgorica dobija atletsku stazu posle seminara u Beogradu!

Jedini glavni grad koji nema atletsku stazu trebalo bi da finalizuje pregovore krajem 2013. na sastanku u Beogradu, kako bi već naredne godine počeo izgradnju atletskog stadiona

  • 2

Da je Podgorica jedini glavni grad koji ne poseduje atletsku stazu poznato je svima koji iole prate ''kraljicu sportova''. Poslednje izjave predsednika IAAF-a Lamina Dijaka u Moskvi, kojima je još jednom napomenuo na taj problem s kojim se Crna Gora susreće, svakako su uključile alarm u Atletskom savezu susedne zemlje, pogotovo posle fenomenalnih rezultata Srbije koja je, ne tako davno, činila zajednicu i disala kao jedno sa Crnogorcima.

Zlato Asmira Kolašinca na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu i bronzana medalja Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Moskvi poslednji su pokazatelj kvalitetnog rada i funkcionisanja atletike u Srbiji. San koji proživljavaju atletičari u Srbiji trenutno je nedosanjan za atletičare u Crnoj Gori, prvenstveno zbog neadekvatnih uslova za treniranje, mada ne treba zaboraviti odlične nastupe Marije Vuković i Danijela Furtule.

Tragom informacije, u pokušaju da otkrijemo zašto Podgorica nema atletsku stazu, došli smo do sekretara ASCG, gospodina Milana Madžgalja, koji se na najbolji način potrudio da nam objasni situaciju u kojoj se nalaze.

- Podgorica je imala atletsku stazu koja je srušena 1974. godine nakon renoviranja stadiona zbog meča između Jugoslavije i Luksemburga. Posle toga bila su razna obećanja vlasti da ćemo dobiti stazu, ali evo, do danas  nismo je dobili. Dolaskom aktuelnog predsednika AS Milorada Vuletića krenuli su intezivniji pregovori sa gradom koji je ostavio lokaciju kod starog aerodroma - rekao je Madžgalj, i dodao:

- Predsednik Vuletić je već obavio neke konkretne razgovore u Moskvi koji bi trebalo da se finalizuju u Beogradu kada se, u periodu od 6 - 9. decembra, organizuje seminar za Kros kantri trčanje gde će biti potpredsednik IAAF Sebastijan Kou, koji je obećao da će pomoći. Ove godine bi trebalo da finalizujemo pripreme, a sledeće da krenemo u izgradnju staze.

Sekretara Atletskog saveza Crne Gore ne čude dobri rezultati Srbije u poslednje vreme, ali je istakao da je i njegova zemlja posle otcepljenja osvojila dvadesetak medalja, najviše u juniorskim takmičenjima.

- Dok smo bili zajedno, nismo osvojili ništa, a sada ima dvadesetak medalja sa velikih međunarodnih takmičenja. Trećina ljudi u Crnoj Gori je u startu hendikepirana zbog toga što nemamo atletsku stazu u glavnom gradu. U Srbiji se mnogo više sredstava izdvaja za atletiku, obnavlja se infrastruktura i zbog toga se postižu odlični rezultati - zaključak je Madžgalja.

(M. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA