IVKOVIĆ: Pobedili bismo da smo bili mudriji u odbrani

- Bila je ovo dobra provera pošto smo igrali u sjajnoj atmosferi, na otvaranju nove dvorane u Antibu, koji je posle 13 godina ponovo dobio prvoligaša- rekao je selektor Srbije

  • 1

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, rekao je posle poraza od selekcije Francuske da bi njegovi izabranici dobili utakmicu da su igrali mudrije u odbrani.

Srbija je u prvom meču turnira u Antibu izgubila od domaćina Francuske sa 78:74 posle produžetka.

- Bila je ovo utakmica sa puno oscilacija. Dobro smo počeli, ali smo imali neobjašnjiv pad u drugoj četvrtini, kada smo postigli samo 11 poena i napravili puno grešaka.

-Ipak, tim je uspeo da se vrati i da dobije treću deonicu sa čak 15 poena razlike, uz 26 postignutih poena - kazao je Ivković za sajt nacionalnog saveza.

On je dodao da je srpski tim u drugom poluvremenu sigurno bio bolji, da je dominirao, imao širinu u napadu i dobru organizaciju igre.

- Utakmicu bi sigurno dobili da smo mudrije odigrali odbranu u završnici regularnog dela i da smo bolje izvodili slobodna bacanja. Izašli smo iz bonusa tek dve sekunde pre kraja, a primili smo dve trojke kojima su Francuzi došli u situaciju da izbore produžetak.

- Bila je ovo dobra provera pošto smo igrali u sjajnoj atmosferi, na otvaranju nove dvorane u Antibu, koji je posle 13 godina ponovo dobio prvoligaša. Treba da izvučemo pouke iz ove utakmice i da se spremimo za sutrašnji meč sa dobrom reprezentacijom Gruzije - zaključio je Ivković.

Srpski košarkaši u drugom kolu turnira u Antibu igraju sutra protiv Gruzije od 20.30 sati.

(Telegraf.rs/kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    16. avgust 2013 | 01:04

    Ako naucimo nesto iz ovog meca, onda je ovo dobar poraz... Ja mislim da nisu dovoljno dobro uigrani, sto se vidi recimo kad brzo treba da se pstavi aut ili neka akcija za brz sut mi tu pokusavamo individualno da resavamo, sto je nemoguce i ko sto rece odbrana i slobodna bacanja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA