SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Top 12 najvećih ekstaza srpskih komentatora! (VIDEO)

Posle oduševljenja Raleta Simića zbog Bekrićeve osvojene bronze, podsećamo vas na najbolje reakcije Duška Koraća, Milojka Pantića, Ace Stojanovića i mnogih drugih na mečevima srpskih sportista

  • 14

Fenomenalan rezultat Emira Bekrića na Svetskom prvenstvu u Moskvi i osvajanje bronzane medalje svakako je mnoge ostavio bez daha, ali ono što je gledaocima kraj malih ekrana, takođe, ostalo upečatljivo jeste neverovatno radovanje sportskog komentatora RTS-a Raleta Savića.

Kralj komentarisanja srpske atletike (uz Duška Koraća, naravno) bio je vidno uzbuđen i nije mogao da sakrije oduševljenje posle odličnog rezultata Bekrića u trci na 400 metara s preponama, čime je podsetio na neka ranija velika radovanja srpskih kolega.

U moru svih tih komentara apsolutno prednjači Aca Stojanović, koji je poslednjih nekoliko godina dobio titulu kultnog komentatora. Sve je počelo 2009. kada je vaterpolo reprezentacija Srbije, posle velike borbe i peteraca, savladala Italiju u finalu svetskog prvenstva golom Miće Aleksića u poslednjoj seriji.

Gromoglasno Acino "GOOOOLLLL" zaledilo je krv u žilama svima koji su ga u tom trenutku slušali:

Godinu dana kasnije još jedna velika radost uz Acu koji je, na sebi svojstven način, ispratio pogodak Milana Jovanovića u grupnoj fazi SP protiv Nemačke:

Pobeda protiv Crne Gore i osvajanje bronze u vaterpolu na OI u Londonu ispraćeni su kao da se Srbija domogla najsjajnijeg odličja. Toliko glasno da je Stojanoviću pukao glas u momentima istinskog radovanja:

Proslava pogotka i ekstaza Milojka Pantića tokom meča između Crvene zvezde i Bajerna 1991. slika je koju će mnoge generacije i dalje prepričavati. Taj momenat doneo je Zvezdi titulu prvaka Evrope, a Milojka obeležio za čitav život kao njegov lični pečat:

Ništa manje radostan nije bio ni Gojko Andrijašević na meču između Zvezde i Rome kada je Nikola Žigić postigao pogodak kakav se retko viđa za 3:1 i produžetak nade "crveno-belih" da mogu da "prezime" u Evropi. Nada je kasnije srušena u nadoknadi vremena protiv Strazbura, ali je ostao Gojkov komentar:

Mesta u veličanstvenim proslavama svakako ima i za Slobodana Šarenca i trojku Miloša Teodosića protiv Španije, kao i za ''ludu'' ekipu "Arene sporta" posle neverovatnog pogotka Dušana Kecmana u Zagrebu:

Mlađi naraštaji se verovatno i ne sećaju duela između tadašnje Jugoslavije i Hrvatske u rukometu 1996. i pobede ''plavih'' sa 27:24  na EP u Španiji gde smo osvojili bronzanu medalju.

Sada već pokojni komentator Srđan Knežević skoro je zaplakao u trenucima kad smo srušili Hrvate i nema sumnje da je njegov prenos meča i dan-danas pokazatelj nekim mlađim kolegama:

O Dušku Koraću su mnoge priče ispričane, a jedna od njegovih trens varijanti prenosa je zabeležena 2009. kada je Nađa Higl, čudo iz Srbije, postala prvak sveta u plivanju:

Podsetite se i njegove reakcije posle svemirske reakcije i poena Vladimira Grbića na Olimpijskim igrama u Sidneju 200o. godine:

Ne možemo a da ne pomenemo i emotivnu reakciju Predraga Strajnića posle ulaska Partizana u Ligu šampiona 2003. godine:

Podsetite nas u komentarima koji je komentatorski prenos na vas ostavio najjači utisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golijat

    16. avgust 2013 | 18:01

    Cavic vs Felps (Olimpijske igre) !

  • Nemanja

    16. avgust 2013 | 18:18

    Radoslav Simic, finale 100 m leptir, okrsaj Cavic-Felps, "Plivaj Milorade, plivaj junacino..."

  • Bojan

    16. avgust 2013 | 17:26

    Mladen Delić, Jugoslavija-Bugarska u Splitu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA