SUNOVRAT FEDERERA: Od ponedeljka tek sedmi na ATP listi!

Švajcarac je pre godinu dana vladao i držao prvo mesto na ATP listi, a sada će US Open dočekati kao sedmi na svetu, što mu je najlošiji plasman u poslednjih 10 godina

  • 0

Švajcarski teniser Rodžer Federer u petak je poražen od velikog rivala Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju sa 5:7, 6:4, 6:3, a pošto je na turniru branio titulu u ponedeljak će zabeležiti pad za dve pozicije na ATP listi. To će mu biti najlošiji plasman u poslednjih deset godina.

Federer je u Sinsinatiju Nadalu pružio najveći otpor posle više od godinu dana i Australijan Opena, kada su igrali četiri seta, ali to ni ovoga puta nije bilo dovoljno. Uprkos tome, švajcarski teniser je istakao da je relativno zadovoljan svojim izdanjem.

- Nisam potpuno nezadovoljan mečom. Mogao sam da odigram bolje, ali mislim da sam generalno odigrao dobro i imao solidnu taktiku. Naravno, uvek moram da se prilagodim terenu kada igram sa Rafom, kao i njemu, pošto se takva igra ne viđa često - rekao je Federer.

- Zadovoljan sam svojim napretkom. Mogao sam i da pobedim. Da li je trebalo da pobedim? Ko zna, ali na kraju mislim da je odlučilo Rafino samopouzdanje i njegova bolja igra u ključnim trenucima. Ali, mislim da sam napravio veliki korak u pravom smeru - zaključio je Švajcarac, kojem je od titule i bodova u Sinsinatiju ipak važniji predstojeći US open.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA