SP ATLETIKA: Jelača deveta na svetu!

Srpska atletičarka posle prve tri serije bacila koplje 60,81 metar u finalu Svetskog prvenstva, a samo joj je 49 santimetara nedostajalo da obezbedi veliko finale i tri nova pokušaja

  • 1

Srpska atletičarka, bacačica koplja, Tatjana Jelača,  završila je na devetom mestu u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Naša atletičarka je posle tri serije finala bila blizu da uđe među osam najboljih koje nastavljaju takmičenju u velikom finalu i dobijaju još tri pokušaja. 

Jelača je  u prvoj seriji bacila 60,38 metara, u drugoj 60,63, a u trećoj 60.81 i samo joj je 49 centimetara nedostajalo da obezbedi još tri pokušaja, jer je Kineskinja na osmom mestu bacila 61,30 metara.

Međutim, na žalost nije uspela da ponovi odlično izdanje iz kvalifikacija, ali nema za čim da žali jer joj je ovo prvo finale Svetskog prvenstva u karijeri a ima samo 23 godine. Nema sumnje da će sledeće godine na Evropskom šampionatu sigurno ciljati medalju.

Inače, ona je u petak, u kvalifikacijama bacila 62,68 metara što je njen novi lični, ali i nacionalni rekord.

Inače, nemačka atletičarka Kristina Obergfel osvojila je zlatnu medalju hicem u drugoj seriji od 69,05 metara. Srebro je pripalo Australijanki Kimberli Mikl rezultatom 66,60 metara, a bronza Ruskinji Mariji Abakumovoj hicem od 66,25 metara.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA