OBRADOVIĆ: Raduje povratak Tipsarevića u Dejvis kup tim Srbije!

Posle suspenzije Viktora Troickog selektor Dejvis kup tima Srbije, za polufinalni meč sa Kanadom uvrstiće nekog od mlađih tenisera

  • 0

Dejvis kup reprezentaciju Srbije očekuje meč polufinala protiv Kanade sredinomm septembra u Kombank Areni. Selektor srpskog tima Bogdan Obradović priprema taktiku za taj meč u kome neće moći da računa na suspendovanog Viktora Troickog, ali ga raduje povratak u tim Janka Tipsarevića, prvi put ove godine.

- Loše je to što najverovatnije neću moći da računam na Troickog na meču protiv Kanade, ali je dobra stvar što Srbija ima i druga rešenja. U timu će sigurno biti Novak Đoković, vraća se i Janko Tipsarević, koji mi je potvrdio nastup, a tu je i Nenad Zimonjić - rekao je selektor Srbije za MONDO.

Mesto u timu, umesto Troickog trebo bi da dobije neki od talentovanih igrača, a Obradović je već doneo odluku ko će to biti.

- U konkurenciji za meč sa Kanadom je Dušan Lajović, koji je među 150 igrača na svetu i koji igra veoma dobro na zemljanim podlogama. Svakako mesto zaslužuje i Ilija Bozoljac. Ika je u dublu protiv SAD odigrao sjajno u tandemu sa Zimonjićem, tako da bi nam taj bod u igri parova protiv Kanade bio veoma značajan", rekao je Obradović, koji bi tim trebalo da prijavi do početka septembra.

Trenera srpskog tima svakako ne raduje, ali ne zabrinjava činjenica da se najbolji igrač Kanade Miloš Raonić nalazi u odličnoj formi s obzirom da je igrao finale Masters turnira u Montrealu, a dobre partije pruža i Vasek Pospišil

- I Raonić i Pospišil igraju dobro poslednjih dana, ali to ne treba da čudi, jer su oni odrasli na tvrdim podlogama i uvek beleže najbolje rezultate. Mi smo baš zbog toga odabrali da igramo na zemljanoj podlozi, jer oni najmanje igraju na njoj. Kao domaćini uz to što ćemo imati podršku sa tribina, učinili smo sve da i na terenu imamo određene prednosti. Iskoristili smo priliku da odaberemo šljaku, podlogu koja našim igračima mnogo više odgovara nego Kanađanima.

Za tim kanade u Beogradu oism Raonića i Pospišila trebali da igraju i Džesi Levin, kao i legendarni dubl igrač Daniel Nestor.

Kanada je na putu do polufinala Svetske grupe Dejvis kupa iznenadila Španiju u prvom kolu (3:2), a zatim savladala i Italiju sa 3:1.

Duel polufinala Dejvis kupa u Kombank areni između Srbije i Kanade na programu je od 13. do 15 septembra, a u drugom polufinalnu igraju Češka - Argentina u Pragu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA