Zvezda lobira za vanrednu skupštinu za smenu Toleta!

Crveno-beli i klubovi istomišljenici u potrazi za 27 delegata koji bi podržali inicijativu o vanrednom zasedanju, na kojem klub sa Marakane želi da dođe do izglasavanja nepoverenja predsedniku FSS

  • 14

Klubovi okupljeni oko Crvene zvezde koji žele smenu Tomislava Karadžića, pokušaće u narednim danima da sakupe dovoljno glasova da zakažu vanrenbu sednicu Fudbalskog saveza Srbije, piše Informer.

Namera crveno-belih i klubova istomišljenika je da izglasaju nepoverenje prvom čoveku srpskog fudbala i zakažu vanredne predsedničke izbore.

- U toku ove nedelje Crvena zvezda će pokrenuti inicijativu za sazivanje vanredne skupštine u Savezu. Za takav poduhvat potrebna je saglasnost trećine delegata od ukupno 80, dakle 27. U akciji "Pet minuta za spas srpskog fudbala" videlo se koji klubovi podržavaju Zvezdu u tome, a to su OFK Beograd, Spartak, Vojvodina i Radnički iz Niša. Iz Zvezde će pričati sa predstavnicima tih klubova, a onda će svi zajedno pokušati da pronađu 27 delegata,  koji će podržati zakazivanje vanredne skupštine - tvrdi izvor Informera.

Na "Marakani" smatraju da je pobuna Spartaka i Vojvodine potvrda da je Karadžić izgubio podršku u matičnom regionalnom savezu.

- Ako su Novosađani i Subotičani podržali akciju kašnjenja utakmica i stali uz klubove koji traže Toletovu smenu, onda je to znak da Karadžić više nema podršku ni u FS Vojvodine. Ako tamo nema podršku, onda bi uskoro mogao da je izgubi i u ostalim regionalnim savezima - rezonuje neimenovani izvor Informera.

Akcija sa kašnjenjem početka utakmica u znak protesta protiv predsednika FSS ulazi u novu fazu. Naime, u sledećem kolu verovatno ćemo gledati "Deset minuta za spas srpskog fudbala". Zvezda očekuje podršku klubova koji su se saglasili u prošlom kolu, ali i nekih novih.

(Telegraf.rs / Izvor : Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug

    19. avgust 2013 | 00:24

    To zbog ofsajda sto im sudije nisu svirale kod prvog gola? Ili zato sto je sudija u Nisu tek iz 3 situacije iskoristio priliku da fudbaleru Radnickog pokaze drugi zuti? TOLE LOPOVE!

  • sashki

    19. avgust 2013 | 07:30

    @drug Kladim se da nI nisi video snimak Tražite iglu u senu da bi se izjednacili sa onom sramotom protiv pazara

  • Vuk

    19. avgust 2013 | 01:55

    Dole crveno beli huligani I izdajnici. Kosovo ste prodali vi I vas Vucko, a sad hocete I srbiju da podelite...dole crveno bela mafija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA