ŽREB ZA US OPEN: Novak na Marija u polufinalu!

Najbolji teniser sveta započinje takmičenje na poslednjem Gren slemu protiv Litvanca Rikardsa Berankisa. Rafael Nadal i Rodžer Federer ne nalaze se u njegovoj polovini žreba

  • 3

Prvi nosilac na poslednjem Gren slemu u sezoni Novak Đoković igraće u prvom kolu protiv Litvanca Rikardsa Berankisa, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Najbolji svetski teniser se nije pre susretao sa 126. igračem sveta.

Đoković bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra protiv Huana Martina Del Potra, a ukoliko bi savladao Argentinca, za finale bi se borio protiv Endija Marija.

Britanac, koji brani titulu, igraće u prvom kolu protiv Francuza Mikaela Ljodre. U četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Tomaša Berdiha, koji ga je nedavno porazio u Sinsinatiju.

Rafael Nadal i Rodžer Federer nalaze se na drugoj strani žreba. Njih dvojica se do sada nikada nisu susretali u četvrtfinalima gren slem turnira (osam finala i dva polufinala).

Ukoliko očekivano preskoči prvu prepreku, Đoković će igrati sa boljim iz meča Bendžamin Beker - Lukaš Rosol, u trećoj rundi bi ga čekao Grigor Dimitrov, a onda bolji iz meča Fabio Fonjini - Benoa Per.

Nadalov prvi protivnik biće Amerikanac Rajan Herison, a ukoliko nastavi pobednički niz na betonu, do Federera ga čekaju Vašeko Pospišil i Fernando Verdasko.

Janko Tipsrević takmičenje počinje sa mesta 16. nosioca, a u prvom kolu se sastaje  Pablom Kuevasom iz Urugvaja. Ukoliko ga pobedi, Janka u drugoj rundi pobednik meča Andreja Kuznjecov - Dudi Sela.

Najbolje plasirana srpska teniserka, deveta nositeljka, Jelena Janković na startu takmičenja za rivalku ima Amerikanku Medison Kejs. Ako je pobedi, u narednom kolu igra protiv pobednice meča Monika Puig iz Portorika - Alisa Klejbanova iz Rusije.

Ana Tatišvili iz Gruzije je prva protivnica Ane Ivanović. Ako 13. nositeljka trijumfuje, igraće protiv pobednice meča Varvara Lepčenko - Aleksandra Dulgeru u drugom kolu.

Bojana Jovanovski imaće najteži zadatak na početku, jer joj je rivalka Nemica Andrea Petković. Ako je savlada, Bojana će za narednu protivnicu imati Petru Kvitovu ili Misaki Doi.

Nišra bolje nije prošla Vesna Dolonc, koja će u prvom kolu igrati protiv Aleksandre Voznijak, a u drugom kolu bi igrala najverovatnije protiv druge nositeljke Viktorije Azarenke.

Prva nositeljka Serena Vilijams na početku svog puta ka odbrani titule igra protiv Italijanke Frančeske Skjavone.

US open trajaće od od 26. avgusta do 8. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BojanSo

    22. avgust 2013 | 21:52

    On se diči Srbijom,nama...AJMO SVI SRCMA DA BUDEMO UZ NJEGA. Čitam na raznim portalima š....ke komentare ,Nole je toliko dobra učinio da mu svi možemo pozavideti..O SPORTU NEĆU NI DA KOMENTARIŠEM,SUVIŠNO JE. ŽIVEO NOVAČE

  • cole

    22. avgust 2013 | 20:37

    Srećno junače !

  • BgD

    22. avgust 2013 | 22:02

    Ako stigne do polufinala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA