Remi Voše i Šerifa, Liga Evrope blizu! (VIDEO)

Na krcatom "Karađorđu" odigrano 1:1, strelci Isa u 36. i Škuletić u 54. minutu. Ekipa Marka Nikolića ima dobar rezultat pred revanš u Moldaviji

  • 0

Vojvodina je odolela Šerifu! Srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao je nerešeno sa moldavskim 1:1 na prepunom "Karađorđu", i održao realnu šansu da se nađe u grupnoj fazi drugog najjačeg evropskog takmičenja!

Nakon isuviše opreznog starta, ekipa Marka Nikolića uspela je da prikaže svoju pravu igru u drugom poluvremenu kojom je došla na korak od istorijskog uspeha. Istina, Šerif je u 42. minutu ostao sa desetoricom na terenu, ali su Novosađani to znali da iskoriste.

Strelci su bili Isa u 36, i Škuletić u 54. minutu.

Utakmicu je obeležilo i pregršt žutih kartona, uglavnom dosuđenih gostujućim fudbalerima, koji su simuliranjem i zadržavanjem lopte naterali sudiju Roberta Šergenhofera da se hvata za kartone. Austrijanac je pokazao čak sedam žutih i jedan crveni karton samo igračima Šerifa (a svega tri žuta Novosađanima).

Abubakarovo mesto zauzeo je mladi Gaćinović, zlatni omladinac sa Evropskog prvenstva, koji je u nekoliko navrata bio opasan, pogotovo u prvih 45 minuta. Ipak, Novosađani nisu uspeli da finiširaju svoje incijative na pravi način, pa je za to stigla kazna u 36. minutu.

Bivši Zvezdin igrač, Brazilac Kadu, odlično je centrirao sa desne strane loptu ka Ismaelu Isi, koji je pobegao Đuriću i Vulićeviću da bi lagano savladao golmana Delača.

Nikolićevim igračima se ukazala prilika da od 42.  minuta krenu u potpunu ofanzivu. Enrike Luvanor učinio je uslugu "lalama", kada je najpre simulirao faul, za šta je dobio žuti karton, a potom je zbog prigovora zaradio još jedan i isključen je iz igre.

To je moralo da se iskoristi i toga su svi bili svesni! Krenula je Voša konkretnije da igra u nastavku, opasan je bio Kaluđerović, ali je pogodio spoljni deo mreže, iako je bio ispred samog gola. Hrabrija igra je nagrađena u 54. minutu - odbila se lopta do Simona Vukčevića, koji se nalazio na levoj strani, i brzo prosledio loptu Škuletića za izjednačenje i oduševljenje na "Karađorđu".

Preuzela je Vojvodina potpunu inicijativu, ređale su se prilike, kao i neshvatljivi pokušaji gostiju da kradu vreme. Imao je Andrija Kaluđerović stopostotnu šansu da donese potpuni preokret, kada je njegov šut završio preko gola. Svi na "Karađorđu" su se s razlogom nadali tom golu, pogotovo jer je žarište bilo pred golom Tomića.

Na kraju je sve ostalo na tim šansama! Ali najbitnije je da Vojvodina u Moldaviji ima dobar rezultat, koji joj može biti odskočna daska za istoriju.

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Trajković, Đurić, Leković, Poletanović (od 46. minuta Vukčević), Radoja (od 84. minuta Tumbasević), Vranješ, Gačinović (od 46. minuta Kaluđerović), Škuletić, Alivodić.

ŠERIF: Tomić, Balima, Samardžić, Metua, Paje, Mojal (od 80. minuta Paščenko), Rikardinjo, Enrike, Fernando, Kadu (od 84. minuta Vilijam Selestino), Isa (od 76. minuta Hulian).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA