GOLMAN HEROJ ZA TELEGRAF: Osetio sam da moram da pomognem!

- Pomagao sam ljudima i pre na ovakav način. Istina, tada anonimno, pošto, ponavljam, ne tražim pažnju, već samo želim da pomognem koliko mogu - rekao je hrvatski golman

  • 4

Matej Delač, 21-godišnji golman novosadske Vojvodine i hrvatski internacionalac, pokazao je ogromnu humanost odlukom da sa 6.000 evra pomogne lečenje navijača "lala" koji pati od retke bolesti mukopolisaharidoze. Bolesti koja zaustavlja rast i vezuje čoveka za invalidska kolica.

Čuvši za "problem" Stojana Kolarova, nije časio časa već je donirao iznos koji je nedostajao do konačne sume potrebne za intervenciju navijaču kluba u kojem sada nastupa.

Šta vas je navelo da ekspresno reagujete?

- Ne znam kako će se protumačiti ovaj gest, ali ja sam jednostavno osetio da bi trebalo da pomognem. Momka sam viđao na utakmicama i kada sam saznao da se prikuplja novac za intervenciju hteo sam i pre utakmice da dam - za Telegraf kaže Matej Delač, i dodaje:

- Međutim, hteo sam da se koncetrišem na duel sa Šerifom, pa sam tek dan posle otišao u klub. Raspitao sam se i... Eto. Jednostavno, osetio sam da moram da pomognem.

Istorija između Srba i Hrvata je svima dobro poznata, a gest golmana koji je skoro izašao iz tinejdž godina dobija dodatno na snazi. Ipak, Matej je skroman i insistira da nije ni pretpostavljao da će humanitarni gest izazvati ovoliku pažnju.

- I kada sam dolazio u Novi Sad medijima u Hrvatskoj i Srbiji sam rekao da mi je žao svih žrtava koje su se dogodile i da ja na sve ljude, bez obzira koje su vere i nacionalnosti, gledam isto. Ne pravim razliku.

Da li ste svesni da ste sada poslali veoma jaku i snažnu poruku Srbima koji imaju "više od proseka"?

- Nisam, kao što nisam ni želeo da se meni sada daje ovakav publicitet. Hteo sam da pomognem i da, što je i dalje najvažnije, momak ozdravi. A sada... Svako ima svoj život i ja se nikada ni u čiji neću mešati. Ukoliko neko oseti potrebu da pomogne... Neka pomogne. Ako ne... Ne mogu ništa.

Iako ima tek 21 godinu, Delaš deluje prilično zrelo, a priznaje da je i pre pomagao, pošto je i sam osetio kako je kada imaš nekoga da brine o tebi. Naravno, nastaviće i dalje...

- Pomagao sam ljudima i pre na ovakav način. Istina, tada anonimno, pošto, ponavljam, ne tražim pažnju, već samo želim da pomognem koliko mogu. I ja sam bio u sličnoj situaciji. U ratnom periodu i znam kako je kada neko treba pomoć. Osetio sam to na sebi. Znam kako je i nastaviću i dalje. Ovo je, hajde da kažem, ljudska strana koju bi mnogo više morali svi da pokazujemo - zaključio je mladi golman Vojvodine.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    23. avgust 2013 | 20:45

    Svaka cast!

  • dacca

    23. avgust 2013 | 21:05

    Ljudina! E da su svi kao on...?!?

  • dule

    23. avgust 2013 | 22:23

    Šta reći svaka čast ljudino! Dobro se dobrom vraća! Želim ti uspešnu karijeru da ostvariš svoje snove i naravno tom navijaču da ozdravi! Bravo delače!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA