GABRIJEL: Ovo je brazilski klinac (16) koji već vredi više od 50 miliona evra! (VIDEO)

Gabrijel (16) je postao heroj brazilskog kluba kada je postigao pobedonosni gol protiv Gremija, a pre utakmice nije ni znao da je uvršten u ekipu

  • 4

U Santosu raste nova nada. Neki novi Pele ili Nejmar? Za brazislki klub koji je na put izveo vrhunske igrače igra i mladi Gabrijel. Ima svega 16 godina i već je iskoristio šansu da pokaže sjajne napadačke sposobnosti.

Gabrijel je Santosu pristupio 2004. godine još kao osmogodišnjak, a 22. avgusta je dobio priliku na potpuno nepredviđen način. Santos je igrao utakmicu brazilskog kupa protiv Gremija.

Napadač je saznao da će biti u ekipi kada je došao na stadion sa svojim ocem.

- Posle treninga tog dana sam igrao igrice, a onda sam sa ocem pošao na stadion. Samo što sam stigao, saznao sam da sam uvršten u tim - rekao je Gabrijel.

Tinejdžer je posle povrede Neiltona shvatio da neće samo popuniti protkol za meč sa Gremijom. Njegov saigrač je doživeo povredu nosa, pa je morao da napusti teren. Gabrijel je prevazišao očekivanja trenera Oliveire, kada je osam minuta pre kraja meča postigao pobednosni gol.

Zbog skidanja dresa prilikom proslave ovog veoma važnog gola, sudija je dodelio žuti karton, ali to nije ni najmanje bilo bitno ovom šesanaestogodišnjaku koji je postao heroj Santosa.

Debitovao je u januaru u prijateljskoj utakmici, a protiv Flamenga je prvi put iskusio igranje u prvenstvenom meču. Bio je član nacionalne selekcije do 15, a sada nastupa za onu do 17 godina.

Da su u klubu veoma svesni ovog potencijala govori i podatak da otkupna klauzula u Gabrijelovom profesionalnom ugovoru potpisanom u septembru prošle godine iznosi 50 miliona evra!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije1989

    24. avgust 2013 | 17:28

    Sretna okolnost

  • Kolar

    24. avgust 2013 | 16:32

    Kad te hice onda te bas hoce!!! Ne zna da ce biti u timu,ovaj se povredi,on udje i da gol van svih zakona fizike i fudbala,sutne levom nogom loptu fakticki iza sebe ona odskakuce i udje. :)

  • sashki

    25. avgust 2013 | 02:50

    Mogli ste pustiti crlu utakmicu pa da cekam da vidim gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA