Ples na kiši nadahnutog Partizana (VIDEO)

Fudbaleri srpskog šampiona u trećem kolu Jelen Super lige pružili blistavu partiju u teškim uslovima i ubedljivo pobedili Radnički iz Kragujevca 5:1

  • 6

Fudbaleri Partizana u meču trećeg kola Jelen Super lige na svom ubedljivo su savladali Radnički iz Kragujevca čak sa 5:1.

Ovo je bila ubedljivo najbolja partija crno-belih od početka sezone, iako u teškim uslovima po pljusku koji nije prestajao, fudbaleri srpskog šampiona demonstrirali su svu raskoš talenta koji poseduju, napunili mrežu protivnika i stekli dodatno samopouzdanje pred revanš sa Tunom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ako Partizan u Švajcarskoj bude pružio makar pola od ovog viđenog večeras, neće morati da strepi za plasman u grupnu fazu.

Od prvog trenutka videla se želja crno-belih, a skromni tim Radničkog jednostavno nije mogao da parira. U timu Partizana nije bilo slabe tačke, a naročito je impresionirao Nikola Ninković koji je bio stalna opasnost po gol Kragujevčana.

Fofana je postigao prvi gol , a Alkesandar Mitrović verovatno poslednji u Humskoj, pred odlazak u belgijski Anderleht. Otkako je ušao u igru umesto Fofane videlo se koliko je Mitroviću bilo stalo da se od navijača oprosti golom, pred kraj to mu je i uspelo.

Crno-beli su ovom pobedom prestigli večitog rivala Crvenu zvezdu i izbili na drugo mesto tabele, a šampionat u kojem je trenutno lider Čukarički mogao bi da se ispostavi kao najzanimljiviji godinama unazad.

TOK MEČA

6. minut - Partizan je prvi ozbiljno zapretio, Fofana sa ivice kaznenog prostora šutira, preko gola.

8. minut - Penal! Ipak ne! Jojić se našao u sjajnoj prilici posle greške drfanzivca Radničkog Petrovića, krenuo da obiđe golmana Čančarevića i pao. U prvi mah izgledalo je kao penal, ponovljeni snimak ineo je nedoumicu, tek sudija Ninoslav Spasić nije pokazao na belu tačku, a kapiten Saša Ilić dobio je žuti karton zbog protesta.

9. minut - Odmah nova šansa crno-belih, Ninković sa desene strane šutira, Čančarević brani.

14. minut - Nova prilika za Ninkovića, ovog puta gađa pored gola.

16. minut - Zapretio je i Malbašić lepo prodro ali i on šutira neprecizno.

17. minut - GOOL 1:0 Fofana! Prvenac napadača iz Obale Slonovače, Ninković je prodro po desnoj strani i idealno centrirao, Fofana iz blizine matira Čančarevića. Potpuno zasluženo vođstvo Partizana koji potpuno dominira od starta po teškom terenu natopljenom kišem.

24. minut  - Slobodan udarac za Partizan, Jojićev solidan pokušaj, golman Radničkog posle malo poteškoća ukrotio loptu.

28. minut - Jojić sam izbija pred Čančarevića koji mu uzima loptu.

35. minut - GOOL 2:0 Volkov! Ninković je odlično izveo korner, Volkov najviši u skoku i preciznim udarcem glavom duplira vođstvo Partizana.

42. minut - Odlična prilika za Malbašića koji posel asistencije agilnog Ninkovića promašuje gol sa samo nekoliko metara.

Poluvreme posle dva minuta nadoknade.

51. minut - GOOL 3:0 Ninković. Penal za Partizan posle faula Tintora nad malbašićem. Ovog puta nije bilo dileme. Ninković izvođač, Čančarević u prvi mah brani, ali mladi fudbaler crno-belih pritrčava na odbijenu loptu i šalje je u mrežu.

55. minut - Penal za Radnički. Stojković brani udarac Beljića.

58. minut - GOOL 3:1 Marić! Odličan udarac sa oko 20 metara, Stojković se vbacio, ali ovog puta bio je nemoćan.

66. minut - Solo akcija Jojića, ali mu je izblokiran šut.

83. minut - GOOL 4:1 Živković! - Prelep gol 17-godišnjeg momka koji je pre neki dan potpisao profesionalni ugovor, sa nekih 20 metara.

89. minut - GOOL 5:1 Mitrović! Na poslednjem prvebnstvenom nastupu za crno-bele pred odlazak u Anderleht, Aleksandar Mitrović uspeo je da se upiše u strelce i na pravi način oprosti od navijača u Humskoj.

PARTIZAN - RADNIČKI KRAGUJEVAC 5:1

(Fofana 17, Volkov 35, Ninković 51, Živković 83, Mitrović 89 - Marić 58)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 5.000 Sudija: Ninoslav Spasić

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Volkov, Stanković, Obradović, Marković, Ninković (od 65. Živković), Jojić, Ilić (od 78. Đemba Đemba), Malbašić, Fofana (od 71. Mitrović).

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Čančarević, S. Petrović, Fejsa, Tintor, Otašević, Nedović (od 46. Petronijević), Marić, Beljić, Stojmirović, Spalević, I. Petrović

REZULTATI TREĆEG KOLA

Partizan – Radnički Kragujevac 5:1

Vojvodina – Spartak 1:0

Subota

Sloboda – Novi Pazar 0:0

Rad – Radnički Niš 0:2

OFK Beograd – Čukarički 1:2

Javor – Voždovac 0:2

Napredak – Crvena zvezda 0:1

Jagodina – Donji Srem 2:0

TABELA: Čukarički 9, Partizan 7, Radnički Niš 7, Crvena zvezda 6, Vojvodina 5, Voždovac 4, Javor 4, Novi Pazar 4, Spartak 4, Napredak 3, Jagodina 3, OFK Beograd 3, Radnički Kragujevac 3, Donji Srem  2, Sloboda 2, Rad 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug

    25. avgust 2013 | 19:36

    2:0 Plus jos ona dva penala sto gani ne smeju da sviraju. Dobra tekma!

  • Makedonac

    25. avgust 2013 | 20:09

    Delija Video bi ja vas u kom broju bi dolazili na stadion da komsinica naplacuje ulaznice.

  • Pedja-PFC

    25. avgust 2013 | 22:50

    I ovde vise navijaca zeleznika!?Sta reci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA