U čemu se slažu Mesi, Pantelić, Žigić i Savićević? (VIDEO)

Najbolji igrač sveta i trojica bivših napadača Crvene zvezde su golgeteri pokeraši

  • 2

Lionel Mesi, Marko Pantelić, Nikola Žigić i Dejan Savićević imaju nešto zajedničko. Najbolji fudbaler sveta i trojica bivših napadača Crvene zvezde su se našli u retkom fudbalskom društvu. Međutin, nije Mesi igrao za Zvezdu, već se sva četvorica nalaze među retkim primercima igrača koji su u jednom meču postigli po četiri gola na meču!

Šou protiv Valensije je omalenog Argentinca stavio uz rame Panteliću i Žigiću kojima je to ranije u toku sezone pošlo za rukom. Istina, dati četiri gola protiv Valensije zahteva mnogo veće fudbalsko umeće nego kada su vam rivali Kerkira ili Lids. Ali, ostvariti poker golova protiv bilo kog rivala u savrmenom fudbalu je ravno podvigu.

POGLEDAJTE POKERAŠE

Podsetimo, Marko Pantelić je 11. decembra u dresu Olimpijakosa zatrpao mrežu Kerkire sa četiri gola, dok je Žigić poslednjeg januarskog dana ove godine postigao sva četiri gola u trijumfu Birmingema nad Lidsom (4:1). I jednom i drugom je to bio prvi put u karijerama da su u nekom zvaničnom meču ostvarili kvartet golova.

Sa druge strane, Mesiju nije strano da izrešeta mrežu rivala na sličan način. Pre dve godine u četvrtfinalu Lige šampiona je u revanš meču na Kamp Nou naterao golmana Arsenala da četiri puta vadi loptu iz mreže.

Retki su fudbalski asovi koji su postizali po četiri gola. Gledajući kroz istoriju jačih takmičenja, neka imena su mnogima ostala urezana u pamćenje po pomenutim učincima. Ko se danas seća Dada Prša, osim po činjenici da je igrajući za Monako dao četiri gola Deportivu iz La Korunje. Simonea Inzagija većina zna kao mlađeg Pipovog brata, ali pamte ga i po četiri gola za Lacio u susretu protiv Marseja.

Pored Pantelića i Žigića, još jedan bivši napadač Crvene zvezde je zadivio Evropu pokerom golova. Legenda od fudbalera, Dejan "Genije" Savićević je za Milan u sezoni 1994/95 dao četiri gola u trijumfu nad Barijem od 5:3. I njegov bivši saigrač, holandski as Marko Van Basten je četiri puta na meču pogađao metu. "Labud iz Utrehta" je samo nekoliko dana po dobijanju Zlatne lopte 1992. godine izrešetao švedski Geteborg u Ligi šampiona.

Ove sezone četverostruki strelci bili su i Bafetembi Gomis za Lion protiv "poštenog" Dinama i Dijego Milito za Inter u duelu protiv Palerma. Pre godinu dana Mesijev "večni neprijatelj" Kristijano Ronaldo je sa četiri hica torpedovao Saragosu.

Poker golova u posldnje dve decenije su pogađali i sledeći asovi: Vinćenco Montela (Roma - Lacio), Luka Toni (Bajern - Aris), Samuel Eto (Barselona - Valjadolid), Andrij Ševčenko (Milan - Fenerbahče), Andrej Aršavin (Liverpul - Arsenal), Rud van Nistelroj (Real Madrid - Osasuna), Vejn Runi (Mančester junajted - Hal), Radamel Falkao (Porto - Viljareal), Luis Suarez (Urugvaj - Čile), Edin Džeko (Totenhem - Mančester siti)...

Desio se čak i slučaj kada su na jednom meču dvojica igrača postigli po četiri gola. Bio je to susret Parme i Livorna (6:4), a ispao je "revolveraški okršaj" četverostrukih strelaca Alberta Đilardina i Kristijana Lukarelija.

Legendarni Urugvajac Danijel Fonseka je poseban slučaj. On je u dresu Napolija, u meču protiv Valensije pre 29 godina postigao čak pet golova!?

(Telegraf / A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • omar

    26. mart 2013 | 16:58

    Sa 15 je malo falilo da prestane da igra fudbal i da počne da radi na dokovima u Malmeu ali ga je trener ubedio da nastavi. Nikada niko ranije nije dao sam 4 gola Engleskoj. Poslednji koji je dao 3 gola Englezima bio je Van Basten 1988. Dao je bar po gol u poslednjih 8 od 11 mečeva za Švedsku. Imao je 4 asistencije u samo jednom meču Lige Šampiona. Nikada niko nije postigao OVAKVU GOLCINU, verovatno ni neće. Dame i gospodo, Zlatan Ibrahimović...

  • Andrej_Skoberne

    20. februar 2012 | 19:02

    U čemu se slažu Mesi, Pantelić, Žigić i Savićević? (VIDEO) | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/w3W0HkOt via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA