KO MENJA TOLETA: Radujko, Džaja ili Terzić?

Zvanično, uslove ispunjavaju predsednici OFK Beograda Zvezdan Terzić i Spartaka Dragan Simović, dok su preostala trojica - Dragan Džajić, Branko Radujko i Zoran Laković, želje navijača i funkcionera

  • 21

Iako je Tomislav Karadžić najavio da odlazi u decembru, mnogi njegovi oponenti, pre svih Zvezdan Terzić, zahtevaju da se smena prvog čoveka Fudbalskog saveza dogodi mnogo ranije.

Stvari su takve da je kandidata dosta, ali nijedan nije izraziti favorit.

Prema čaršiji, nekim ranijim navodima i medijskim stupcima, u igri su sledeći kandidati − Zvezdan Terzić, Branko Radujko, Dragan Džajić, Dragan Simović i Zoran Laković.

Veoma je važno napomenuti da od svih navedenih kandidata samo Zvezdan Terzić, Dragan Simović i Zoran Laković ispunjavaju uslove, tačnije, članovi su Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, a to je glavni preduslov za kandidaturu.

1. Branko Radujko - nezvanično, još pre dve godine pominjan kao kandidat Crvene zvezde za novog vođu fudbala u Srbiji, iako je on to nekoliko puta demantovao. Ponovo su sve veće šanse da bi nekadašnji prvi čovek "Telekoma Srbije" odlično komandovao FSS-om u narednim godinama. Zasad nema uslov za kandidaturu.

- Nisam kandidat za predsednika FSS. Siguran sam da u našoj zemlji postoje dobri i kvalitetni kandidati za taj posao - rekao nam je Branko Radujko i demantovao kandidaturu.

2. Dragan Džajić - toliko puta pominjan kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije. U Zvezdi uporno pokušavaju da ubede najboljeg klupskog igrača svih vremena da pređe u Novu Pazovu, a dok se on nećka, javnost ga već vidi na čelu fudbalskog karavana. Ni on nema uslov za kandidaturu.

3. Dragan Simović - najmanje poznato ime, štih iz senke. Predsednik subotičkog Spartaka bio je važan u kreiranju opozicije Tomislavu Karadžiću, pa se nameće da bi mogao iz neprimetne uloge da postane lider srpskog fudbala. Spartak je pod njim doživeo renesansu, igrao je i ervopsko takmičenje jedne sezone, tako da što se tiče rezultatskih i menadžerskih sposobnosti, uslovi su zadovoljavajući. Ima uslov za kandidaturu.

4. Zvezdan Terzić - koliko god bežao od kandidature, prvi čovek OFK Beograda je kandidat broj 1, zbog prethodnog uslova koji smo naveli, jer ima članstvo u FSS, ali i iskustvo vođenja Saveza, jer je bio predsednik u periodu  od 2005. do 2008. Zna posao, mada je za vreme njegovog mandata Havijer Klemente dobio priliku da vodi nacionalni tim i upropastio je.

5. Zoran Laković - bez obzira na to što je prvu loptu odbacio kandidaturu, ne bi trebalo isključiti generalnog sekretara FSS kao moguću zamenu Karadžiću, koji ga je ozvaničio kao željenu zamenu. Laković je najmanje realna opcija u ovom trenutku. Nema uslov za kandidaturu.

Ako smatrate da Srbija ima boljeg čoveka od ponuđenih za predsednika Fudbalskog saveza, predložite nam njegovo ime u komentarima ispod.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    26. avgust 2013 | 15:39

    Dno dna ako neko od ove prve cetvorice dodje...tek ce nam fudbal biti upropasten...ali zato ce zvezda konacno prva biti,i ako je zbog toga onda alal vera srbiji i kriminalcima da nam oni prvaka odredjuju...ali sila kratko traje,pa ce tako i ova kratko trajati....nadam se...

  • stojke

    26. avgust 2013 | 16:05

    Lopovi i kriminalci... Demonstracija sile sa Marakane. Kao i u kosarci sa Bojicem. Ko se zameri Cokiju lose prodje.Dosta primera pocev od premijera...

  • Istina

    26. avgust 2013 | 15:54

    Divim se grobarima kako podrzavaju toleta. Vasa sila je trajala 6 godina,pa moze malo i nasa :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA