TERZIĆ: Tole odmah da ode! RUŽIĆ: Karadžiću, ostani!

Predsednik OFK Beograda nezadovoljan je zbog odloženog odlaska Karadžića, dok Ružić smatra da centri moći vode borbu oko prevlasti u fudbalu

  • 16

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograda Zvezdan Terzić istakao je da je zadovoljan što je Tomislav Karadžić izjavio da će podneti ostavku na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali i da mu nije jasno zbog čega čeka decembar.

- Zadovoljan sam što Tomislav Karadžić više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nije mi jasno zašto je najavio povlačenje u decembru. Nema razloga da se čeka. Sve je trebalo odmah da se sprovede u delo, skupštinski rok je 30 dana - rekao je Terzić za "sportal", i dodao:

- Ne razumem o čemu se radi, ili je podneo ostavku ili nije. Podneo je ostavku, a onda će da čeka “sedam godina” da ode. Možemo Skupštinu sazvati u skladu sa Statutom FSS, ukoliko prikupimo određen broj potpisa - istakao je Terzić.

Na pitanje da li OFK Beograd ima kandidata za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Terzić odgovara.

- Nemamo kandidata, a mene lično ne interesuje funkcija u FSS. Verujem da će Crvena zvezda narednih dana izaći sa svojim predlogom.

Takođe napominje da nije razgovarao sa Zvezdom o njihovom predlogu, ali da će ih podržati.

- Nismo razgovorali o tome. U svakom slučaju podržaćemo njihov predlog, ali mora da se radi o ličnosti od autoritata, koja neće biti posvećena samo interesu Zvezde, nego prevashodno interesu srpskog fudbala.

S obzirom na to da je Karadžić najavio ostavku, ostalo je pitanje da li će se nastaviti sa protestima.

- Mislim da nije potrebno. Želja svih je da se fokusiraju na fudbal. Samo je trebalo odmah da se povuče - istakao je Terzić.

RUŽIĆ: ZAŠTO DA ODE KARADŽIĆ?

Potpredsednik Partizana Branko Ružić ističe ne vidi nijedan razlog da predsednik FSS-a Tomislav Karadžić podnese ostavku. Takođe je prokomentarisao kakvi treba da budu novi kandidati za tu poziciju.

- Nikada nisam bio za reaktivan odnos na pritisak ulice, linč ulice. Mislim da se to može rešiti normativnim principima i demokratskom procedurom. Ne vidim nijedan razlog da gospodin Karadžić posegne za takvim aktom, ali ako je to njegov lični čin mogu samo da izrazim razumevanje - rekao je Ružić, i dodao.

- Nisam siguran da, ukoliko se na ovaj način neki centri moći bore za prevlast u fudbalu, da će doneti dobro našem fudbalu i sportu uopšte. Mislim da će UEFA biti veoma zainteresovana za ono što se dešava u Srbiji i da su negativni iskoraci već napravljeni.

Ružić je dodao svoje mišljenje o kandidatima koji će biti ponuđeni za novog predsednika FSS-a.

- Ono što bi svakako bilo najvažnije je da se nađe kandidat koji ima i kvalitet i intergritet i visok stepen prepoznatljivopsti i u svetskoj i evropskoj fudbalskoj federaciji i koji može da pomogne i srpskom fudbalu. Ukoliko se budemo delili na Zvezdine i Partizanove kandidate, nećemo daleko dogurati.

- Ni prethodni kandidat, koji je još uvek predsednik, nije bio kandidat ni Partizana i Crvene zvezde i radio je za interes srpskog fudbala. Ako neko nov dolazi na to mesta, treba samo da unapredi ono što je ovaj Fudbalski savez na čelu sa gospodinom Karadžićem i gospodinom Zoranom Lakovićem već udari - naveo je on.

(Telegraf.rs / sportal.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izujedase me komarci

    26. avgust 2013 | 14:55

    Ruzic-jos jedan vapaj grobara...

  • Izujedase me komarci

    26. avgust 2013 | 14:58

    A sta su to Lakovic&Karadzic DOBRO uradili za srpski fudbal,Ruznicu????!!!!!

  • Pedja

    26. avgust 2013 | 15:02

    Sta koristi Ruzic jel zna neki njegovog dilera?!:-):-):-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA