Nole približio Amerima patrijarha Pavla!

Važno je da čovek bude skroman i da ostane otvorenog uma prema svim ljudima na svetu. Nije važno ko je u pitanju ili kakve je uspehe u životu ostvario. Čoveka treba da merite prema njegovom ponašanju - poručio teniser za "Njujorker"

  • 27

U specifičnom intervjuu datom "Njujorkeru" najbolji teniser sveta Novak Đoković u uvodu je predstavljen na nekonvencijalan način, ali je autor teksta ostao dosledan svim lepim stvarima koje se odavno vezuju za Novaka.

Odlično pripremljen novinar Novaka je čitaocu predstavio "od samog rođenja", a u "moru" informacija i izjava jedna je zauzela bitno mesto. Tiče se Novakovog poimanja ljudske psihe. "Važno je da čovek bude skroman i da ostane otvorenog uma prema svim ljudima na svetu. Nije važno ko je u pitanju ili kakve je uspehe u životu ostvario. Čoveka treba da merite prema njegovom ponašanju", deo je citata iz Novakove knjige.

Međutim, tu nije kraj, pošto je novinarka zemljacima prenela i ime čoveka  kojeg Novak smatra najvećim u Srbiji. To je patrijarh Pavle.

"Pamtim lep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala, koji je preminuo 2009. On je bio veoma skroman čovek. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana je išao javnim prevozom kako bi je posetio. Nije koristio automobile, i uvek je rado pričao s ljudima. Jedan mu je dečak tako rekao kako ima sve petice i kako je uspešan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: To je lepo, čestitam ti. Ali, nisu ocene to što te čini čovekom, već tvoje ponašanje. Trudim se da to primenim i u životu".

Najbolji teniser sveta prvi meč na US Openu, koji startuje u ponedeljak, igra u sredu, a intervju dat za spomenuti medij proteže se na čak devet strana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    26. avgust 2013 | 17:09

    patrijarh pavle je bio najbolji covek na svetu!!

  • Aca

    26. avgust 2013 | 17:10

    Bravo Novak,uvek si bio smeker i cenio prave stvari.Samo napred.Srbija treba na tebe da se ugleda.

  • Zemunac

    26. avgust 2013 | 16:59

    Vi ste Djokovici po prirodi skromni i produhovljeni... cim ste dosli do kinte niko nisakim ne prica... Ne uzimaj sveca u usta radi licne promocije... bagro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA